Blommor och sånt

Finns det några tips för hur man blir bättre på att komma ihåg att vattna sina blommor? Jag är så himla dålig på det, men jag gillar ju faktiskt de växter jag har! Jag brukar komma på det först när de ser lite hängiga ut, och jag har nog dödat ganska många plantor genom åren. Hade ihjäl en sån där garderobsblomma också… Med snittblommor vet man i alla fall att de kommer att dö snart, så det är inget snack om den saken.

Blommor, bukett, rosor

Jag är inte lika dålig som älskaren R, som jag skrev någon gång förut så kan han ha ihjäl en gran i skogen bara genom att aktivt ignorera den en stund. Eller som mitt ex, han vattnade en tygblomma vid något tillfälle. De växter jag har hemma är nog ganska lättskötta, de flesta är tjockbladiga och gröna. Ändå kan de hinna bli ganska torra och trötta innan jag gör något åt saken. Tips?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/blommor-och-sant/

2 kommentarer

  • Tofflanjanuari 21, 2012 kl. 19:25
  • Svara

  Att ha ihjäl en garderobsblomma är f*n i mig inte lätt! 😛

  För att jag ska komma ihåg brukar jag ställa fram vattenkannan. Och på sommaren vattnar jag typ varannan dag, det brukar jag minnas. Annars är det kaktusar som gäller, de behöver inte vattnas alls, nästan… 😀

   • januari 21, 2012 kl. 19:28
   • Svara

   Hmm, jag har haft ihjäl några kaktusar, men de vattnade jag nog till döds. Har ingen riktig vattenkanna, men det kanske vore bra – en grej med just den funktionen liksom!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.