Bortskämda ungar

Jag såg ett helt stört tv-program som hette ”Sanslösa barnkalas”, och titeln stämde verkligen. De mest bortskämda ungarna jag någonsin sett. Det var sjukt! Det jag såg handlade om Sadie, en bortskämd unge i USA som skulle fylla sex år. Hennes mamma verkade uppfylla hennes önskningar, oavsett vad det gällde. Så på kalaset hade de country fair-tema, alltså ungefär tivoli och marknad.

Det var ett par hundra gäster. Ungfan red in på en ponny, det var ett band som spelade och de hade inhyrda dansare så att ungen kunde få vara med och dansa på scen. Det fanns hoppborg, hundshow, ansiktsmålning, lyxig buffé, godisstånd, spel, en gigantisk figurtårta – och ett pariserhjul. Hon fick typ en hel lekpark i present, och en fejktatuering i svanken. Herregud. Och vad kostade kalaset? 32500. Dollar.

Morsan tyckte att det hade gått lite överstyr, men att de haft så trevligt att hon kunde tänka sig göra det ännu större nästa år. Farsan var orolig över pengarna och tyckte inte att det var värt det. Han tyckte att den ursprungliga budgeten på 10000 dollar var alldeles för mycket, och visste nog inte hur mycket det landade på i slutändan.

Dollar, pengar. Bortskämda ungar.

Han verkade vara en sån som kanske inte har så lätt för tjejer, men tjänar bra och låter frugan hållas. Ungen hade en storasyster också, som verkade mer eller mindre bortglömd. Helt sjukt, man ska fan vara glad om någon ens kommer ihåg att man fyller år, och vad (om något) man än får.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/bortskamda-ungar/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Underbart när du skriver ungfan! Jag råkade kalla ett barn Ungjäveln – och jäklar i min lilla låda, det tog hus i helvete. (Fan va jag svär. På DIN blogg… 😳 )

   • on januari 20, 2012 at 21:12
   • Svara

   Haha, högt i tak ska det vara, det är bara att svära på! Jag har konstigt nog bara fått en enda upprörd kommentar, för några månader sen. Det var för att personen i fråga tyckte att jag svor för mycket…

 2. Jag har också råkat stöta på det där programmet men jag bestämde mig för att inte titta för jag förstod att jag skulle bli minst lika upprörd som du. Gillar inte heller bortskämda ungjäklar. Jag menar de där dryga och självgoda små obehagligheterna som tror att världen bara är till för dem. Fast det är ju egentligen föräldrarna vi verbalt borde banka på förstås!

   • on januari 21, 2012 at 09:31
   • Svara

   Det var ett smart val! Mamma-fan i programmet förtjänar ett kok stryk.

  • monicasch on januari 21, 2012 at 11:36
  • Svara

  Känner en som alltid kallat sina barnbarn för eksem. Han fick klåda av dem. Förvisso sagt med värme eftersom han är en så go person. Ändå understundom säkert exakt beskrivet.

   • on januari 21, 2012 at 11:53
   • Svara

   Haha! Det låter ganska gulligt, men ibland kanske de kändes så 🙂 Det är ju aldrig ungarnas fel, men det är ändå deras beteende man irriterar sig på…

 3. En av mina sysslingar kallar sitt barnbarn ”Mormors lilla piraya” för att barnet i fråga hade en tandperiod och bet i allt, även mormor. Men det var ju kärleksfullt hon kallade tösen piraya! 😛

   • on januari 21, 2012 at 16:21
   • Svara

   Haha, det är skönt att bitas! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: