Finns det grodor, finns det hopp

Vilken dag! I morse kändes allt som hopplöshetens stora mörker bara åt upp mig, men nu så här på kvällskvisten har det lättat lite. Den allra största apan som åkte snålskjuts på min rygg var ju möjligheten att jag inte skulle få någon ersättning för de här två månaderna. Men i dag har det trillat in några kronor, så jag klarar mig ett tag till. Skönt! Tänk att man känner sig stenrik när man får lika mycket (innan skatt) som en normalavlönad betalar i skatt… Finns det grodor så finns det hopp.

Groda, en vanlig groda

Sedan pratade min chef om en eventuell anställning, om bara mitt lönebidrag är högt nog. Och jag vet inte hur mycket jag ”är värd” just nu. Så förhoppningsvis finns det tillräckligt med bidrag för att jag ska få stanna, åtminstone några timmar, ett tag. Men jag tänker inte ta ut något i förskott, för jag vet hur hårt det är, och de anställer egentligen inte folk.

Sen vill jag passa på att tacka alla läsare för fina kommentarer och mail med tips och uppmuntrande ord! Det värmer verkligen, så tack till er! Och ett extra speciellt tack till Tofflan, som är oerhört omtänksam och fantastisk, fast vi inte känner varandra ”på riktigt”. Jag har även fått ett riktigt roligt uppdrag, med tanke på min åsikt i frågan, som ni kommer att få se mer av senare.

Så visst känns det ljusare nu. Smärtan och ovissheten kring vad som händer härnäst med det finns självklart kvar, men så länge jag inte behöver panta burkar, eller prata snusk i telefon för att kunna försörja mig så är det inte lika jobbigt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/finns-det-grodor-finns-det-hopp/

2 kommentarer

  • Tatianajanuari 27, 2012 kl. 14:54
  • Svara

  Tofflan är en Sweetie !

   • januari 27, 2012 kl. 15:07
   • Svara

   Verkligen! Heja Tofflan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.