Fredag den trettonde

Fredag den trettonde. I dag blev det bara halvdag på jobbet. I morse var det skithalt ute, och jag skrattade lite i smyg åt en kille som halkade, men bara nästan ramlade. Jag fattar inte hur folk vågar cykla när det är så halt, och utan hjälm dessutom! En av restaurangbåtarna vid Norr Mälarstrand brann upp i morse, och det var världens pådrag. Ett gigantiskt rökmoln syntes fortfarande från Västerbron när jag åkte till jobbet.

Fredag den trettonde har aldrig varit något otursdag för mig, eftersom jag är född fredag den trettonde (men inte den här månaden). Hoppas att det inte är det för mina föräldrar heller… Hur som helst, det är många som tror att det händer en massa skit en dag som denna, men enligt Trygg-Hansa anmäls det 7% färre skador på fredag den trettonde jämfört med andra veckodagar.

I Aftonbladets artikel om saken kan man läsa att försäkringsbolaget har jämfört 2 miljoner skadeanmälningar under en femårsperiod, och det visar sig att det är måndagar man som är värst. Fredagen den trettonde är en turdag i jämförelse, förutom för bilägare, eftersom det har skett fler bilstölder än under andra jämförbara dagar.

Bil

Det är dessutom störst risk att drabbas av hjärtinfarkt på måndagar. Och om man kommer till sjukhus, så är det på måndagar flest felbehandlingar och misstag sker. Det sker också flest trafikolyckor på måndagar. De flesta kursras på börsen har skett på måndagar. Månaden maj är värst, då är det störst risk att man gör sig illa. Vanligast är att ramla, på andra plats att slå sig på något (eller någon), och på tredje plats kommer kläm-, stick- och skärsår. Så var inte orolig, det blir värre på måndag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/fredag-den-trettonde/

2 kommentarer

  • Mrs NoGoodjanuari 13, 2012 kl. 20:06
  • Svara

  Kanske vore tänkvärt att vara lika försiktig alla andra dagar som om det vore fredag den 13. Hoppas din dag varit bra iaf.

  Kram Mrs NoGood

   • januari 13, 2012 kl. 20:20
   • Svara

   Ja, det verkar så! Min dag har varit fin, trevlig helg önskar jag dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.