Fyra minuter

Mörkret ute när klockan ringer är nästan bedövande. Jag vill utnyttja så många minuter som möjligt till att ligga och dra mig, sträcka ut mig och försöka vakna. Älskaren R brukar väcka mig när han går, tidigt, så att vi kan ge katten medicin tillsammans. Det är enklare så. Sen brukar jag somna om en timme innan det är dags att gå upp.

Väckarklocka, klocka

I går morse kände jag mig helt förtvivlad när han väckte mig – det var bara fyra minuter kvar till väckarklockan skulle ringa! Arghh! De där fyra minuterna kändes som den viktigaste tiden på dygnet, och jag fick inte utnyttja dem… Det störde mig under hela dagen faktiskt. Det är inte så att min tillvaro står eller faller med fyra minuters sömn, men känslan av att gå upp i onödan för tidigt satt kvar. Och nu är jag ju redan uppe, så det är en dag mindre tills jag får ligga och dra mig. Länge.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/fyra-minuter/

2 kommentarer

  • Tantilurajanuari 19, 2012 kl. 10:45
  • Svara

  Jag älskar att vakna innan klockan ringer. Är det bara några minuter, kan jag ligga där och gossa in mig med halvslutna ögon. Är det mer än 15 min så somnar jag om fort som bara den!

   • januari 19, 2012 kl. 11:17
   • Svara

   Åhh, det är så skönt! Så länge man slipper gå upp innan den ringer…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.