Har träffat arbetsförmedlaren

Jag vet faktiskt inte särskilt mycket mer nu om det här med min utförsäkring än vad jag gjorde i morse. Träffade som sagt arbetsförmedlaren i eftermiddags, men han hade bråttom iväg på något och behövde egentligen bara min underskrift så att han kunde göra en retroaktiv anmälan till jobb- och utvecklingsgarantin.

Klart är i alla fall att någon har gjort fel. Jag hade 129 dagar kvar med ersättning innan praktiken började. Den pågick i totalt knappt 4 månader, och förlängdes sedan med 2 till. 6 månader à 21-22 dagar blir ungefär 129. Dagarna skulle inte ha tagit slut i november.

Och även om de skulle ha gjort det, så skulle jag blivit meddelad 50 dagar innan (inte 6 veckor efter). Men vems felet är, och hur det har gått till spelar väl egentligen ingen roll. Det går väl inte att få rätt, eller att få dem att be om ursäkt och lösa problemet i alla fall.

Så vad händer nu? Jo, jag vet inte. Jag blir anmäld till jobb- och utvecklingsgarantin i efterhand och hoppas fortfarande att jag inte har jobbat gratis. Skickade in blanketten för utbetalning innan jag fick det här beskedet, så det är väl bara att vänta och ser hur lite, om något, jag får.

Ringde FK men fick inget tydligt svar, eftersom de inte har någon anmälan ännu, och jag fortfarande är inskriven i något sorts program. Det är bara 11 dagar kvar på det, och just nu känns det bara skit. Jag vill jobba, och jag gillar stället, så det har egentligen ingenting med arbetsplatsen att göra, men det känns bara så sjukt onödigt nu.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/har-traffat-arbetsformedlaren/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjanuari 12, 2012 kl. 19:09
  • Svara

  Fy f*n, säger jag bara… Man känner sig så maktlös…

   • januari 12, 2012 kl. 19:17
   • Svara

   Helt stört. Det är typ tionde gången något liknande händer, är det inte AF så är det FK.

  • Ingela Tariqjanuari 12, 2012 kl. 21:42
  • Svara

  snacka om att lägga sten på börda!

   • januari 13, 2012 kl. 07:53
   • Svara

   Haha, ja! Men man blir inte egentligen förvånad, det är nästan naturligt att det blir fel…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.