Kass journalistik och orättvisa snyfthistorier

Aftonbladet kör någon snyfthistoria om ett barn som opererade bort en hjärntumör 2008, och inte längre är livshotande sjuk. Familjen har inga pengar och klagar på att vårdbidraget (först 14000:-/månad, sedan 6000:-/månad) som de har fått sedan dess är för lite. Nu måste de sälja sin bostadsrätt och flytta.

Ja, man måste (tyvärr) göra vad som krävs. Om ingen av föräldrarna kan jobba så är det väl ganska självklart att man inte kan äga en bostadsrätt för att kunna få socialbidrag? Jag blir så sjukt irriterad på den riktigt dåliga journalistiken. ”Men det kan väl inte vara meningen att man ska tvingas lämna sitt hem för att man har ett sjukt barn?” Hallå, blanda inte ihop A med B, eller C heller för den delen. Mamma Pernilla: ”Förstår inte varför man ska straffas för att man har ett sjukt barn.” Öh, straffas?

Det ”sjuka” barnet (som enligt artikeln inte är livshotande sjukt, utan lider av dåligt minne samt inlärnings- och koncentrationssvårigheter) kan väl inte användas som ursäkt för att ingen av föräldrarna jobbar, eller för att få socialbidrag trots att det i reglerna står klart och tydligt att man inte kan äga en bostadsrätt för att få det?

Det finns sjuka människor som aldrig fått en krona i sjukpenning eller bidrag från Försäkringskassan, trots cancer eller operationer, och som måste jobba ändå för att klara sig. Och ja, visst är det tråkigt att de måste flytta, men de är inte ett dugg speciella. De har trots allt fått några hundra tusen kronor, och så här fyra år efteråt borde de ha löst sin situation.

Det är inte de vuxna som har varit sjuka. Jag fattar väl att det är jobbigt att vara i den sitsen (uppenbarligen), jag blir bara så stört irriterad på skittidningar som målar upp en sån här situation som katastrof och orättvisa, när den här familjen i själva verket har fått betydligt mer än många andra. Samtidigt blir jag förbannad för att jag är en av dem som Försäkringskassan tyckte skulle jobba samma dag som jag opererade ryggen, och veckorna därefter, och därför inte borde få sjukpenning. Jo, tjena.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/kass-journalistik-och-orattvisa-snyfthistorier/

2 kommentarer

  • Tofflanjanuari 24, 2012 kl. 14:26
  • Svara

  Ja du, jag har för länge sen insett att livet inte är rättvist – och blir påmind om att så är fallet ganska ofta. Som frisk arbetssökande tycker jag att det är för jävligt (jaha, nu är jag igång och svär igen – på DIN blogg…) att sjuka ska tvingas ut och jobba när de inte mår bra. Varför inte låta oss som kan jobba få jobba då i stället?

  Aftonbladet ska läsas med inte bara en nypa utan ett helt kilo salt… Att folk köper blaskan fortfarande…

   • januari 24, 2012 kl. 14:31
   • Svara

   Precis! Jag blir (som synes) förbannad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.