Kvarglömt i kroppen

Alla känner väl till riskerna med att bli opererad. Det är inte bara en risk med att bli sövd, eller att få en infektion. Tydligen måste man även oroa sig för kvarglömda föremål i kroppen. Häromdagen stod det i tidningen om en man på Kanarieöarna som hade genomgått en operation, och kom tillbaka till sjukhuset efter tio dagar eftersom han hade kraftiga smärtor i magen.

Läkarna misstänkte att han hade ett blödande magsår, och röntgade honom igen. Han hade två stycken femton centimeter långa klämmor i magen (se bild i artikeln). Hur fasen kan man glömma dem inuti en kropp?! Det är inte helt ovanligt att saker glöms kvar inuti oss. Det stod också om en kvinna som gått omkring och luktat illa i 40 år – det berodde på en kvarglömd kompress i bihålan.

Min farmor råkade ut för något liknande efter sin blindtarmsoperation för en himla massa år sedan, men det upptäcktes i alla fall någorlunda snabbt. Undrar om jag har något kvar i mig…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/kvarglomt-i-kroppen/

2 kommentarer

  • Tofflanjanuari 27, 2012 kl. 17:49
  • Svara

  Det var väl rätt äckligt… Man undrar hur ofta det händer…

   • januari 27, 2012 kl. 18:23
   • Svara

   Riktigt vidrigt! Okej att man inte alltid luktar hallon, men att lukta död i 40 år är fan inte ok.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.