Lyrica

I dag väntar som sagt ett läkarbesök hos min ”riktige” doktor på rehabkliniken där jag går. Har inte träffat honom sedan i slutet på oktober, eftersom det inte var han som genomförde skleroseringen. Vi ska bland annat prata om framtiden och eventuell medicinering. Ett alternativ är Lyrica. Och vad är då det? Jo, en medicin vars aktiva beståndsdel är pregabalin, som används till att behandla bland annat neuropatisk smärta.

Det är bara det att den används vitt och brett av pillermissbrukare också, och det kan jag förstå. Jag fick Lyrica av en tidigare läkare (som var en fruktansvärd man), han sa att det inte var beroendeframkallande och helt ofarligt. Jag kände mig full jämt, hade en fruktansvärd huvudvärk dygnet runt, såg dubbelt och hallucinerade. Älskaren R låste dörren och gömde alla nycklar när vi skulle sova, och han var orolig jämt.

Piller, medicin. Åt Lyrica ett tag.

Mönstret på gardinerna rörde på sig, jag tyckte att han var dum i huvudet som inte fattade att det fanns en grotta i berget utanför huset (vilket berg?!) och jag kände mig förföljd – men jag var mer rörlig. På det stora hela var det absolut inte värt det, så jag trappade ner och slutade. Och vaddå inte beroendeframkallande?! Jag mådde skit! Hur som helst, det är ett alternativ. Men då inte enbart Lyrica, utan i låg dos kombinerat med något annat liknande ämne. Vi får helt enkelt se vad han säger sen, wish me luck.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/lyrica/

1 ping

  1. […] att sova på i ganska låga mängder. Sist jag provade något liknande blev jag ju galen av alla biverkningar, och stackars älskaren R fick inte sova mycket de veckorna. Men nu har jag en medicin med ett […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.