Namnlappar

Folk i allmänhet är sjukt dåliga på att skilja på ”mitt” och ”ditt”. I vissa fall handlar det nog bara om ren dumhet eller att man är ouppmärksam, men oftast när man blir av med något är det ju för att folk snor det. Det kommer nog aldrig gå att komma ifrån, tyvärr, men i de fall det handlar om att folk inte kollar så noga innan de tar prylen de tror tillhör dem, kan man i alla fall göra något.

När jag var liten hade jag vävda namnlappar fastsytt på i stort sett allt. I kläder, skor och ryggsäcken jag hade till skolan. Sådana ser jag nästan aldrig nu för tiden. Eller små klisterlappar med adress och telefonnummer, perfekt att bifoga en sådan eftersom folk ofta verkar vara för lata för att skriva ut all information.

Tekniken verkar ha gått framåt en hel del sedan jag var liten, nu finns det både lappar man stryker fast, och stämplar man kan använda direkt på tyg. För hur många har lust och tid att sitta och sy fast lappar i allt? Inte jag i alla fall. Är det någon av er som använder namnlappar? Det känns som en bra grej att göra, egentligen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/namnlappar/

2 kommentarer

  • monicaschjanuari 30, 2012 kl. 18:07
  • Svara

  Man kan bli snodd på grejer som skriker vem de tillhör. Plånbok t ex med leg, körkort m m, m m. Gör härmed reklam för en elastisk snodd som finns på Designtorget Med den säkrar man det som är mest besvärligt att ersätta. Går under artistnamnet ”Osnodd”.

   • januari 30, 2012 kl. 18:15
   • Svara

   Helt klart, tjuvarna är svåra att stoppa. Roligt namn! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.