Nätshopping

I DN kan man läsa om att nätshopping är en av de nya skuldfällorna för unga kvinnor. Kronofogdemyndigheten konstaterar att kvinnor runt 18-19 år som handlar mot faktura är en stor och växande grupp. -”Många följer bloggar som tipsar om lockande shoppingsajter. Den här typen av nya konsumtionsmönster ger fler räkningar att hålla reda på”, säger Karolina Kull, förebyggare på Kronofogdemyndigheten.

Många är optimistiska och beställer varor utan att ha några pengar, och hoppas att de ska få pengar innan prylarna ska betalas. Kläder, smink, hälsokost och böcker är vanligt. Och unga tjejer som pluggar eller inte har heltidsjobb tror att de kan leva på samma sätt som någon som har det. Folk verkar tycka att det är skamligt att säga att man inte har råd, eller att inte kunna köpa allt man får höra att man ”behöver” genom reklamen. Fattar inte folk att man inte behöver lyxkonsumera för att vara lycklig?

Man upphör aldrig att förvånas över hur naiva och blåögda människor är. Och folk verkar inte förstå att de bloggare som tipsar om shoppingsajterna, berättar om all sin nätshopping eller hyllar särskilda produkter har fått dessa saker, eller får betalt för att länka dit. Att de i sin tur sedan sällan betalar skatt för produkterna de fått (som faktiskt är en sorts betalning), det är en annan fråga. Idioter. En del verkar tro att de får saker för att de är omtyckta, det är lite roligt att se. Hur som helst, kan inte alla bara stanna upp och tänka efter lite?!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/natshopping/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.