Pojke fick gå hem

I helgen kunde man läsa i flera tidningar om en förälder som lämnat sin pojke ensam, och utan ytterkläder, i Uppsala. Det var 7-8 grader kallt, och pappan hade helt sonika tagit bilen hem till Stockholm själv – för att sonen hade spelat så dåligt på en bandytävling. Ledaren för ett annat lag hittade pojken gråtandes utanför arenan. De ringde upp pappan och fick till svar: ”Pojken hade spelat för jävla dåligt och kunde gå hem”.

Ledaren lyckades få tag i föräldrarna till en av pojkens lagkompisar, som körde honom hem. Pappan är polisanmäld, men brottsrubriceringen är oklar. Pojken är tio år gammal. Undrar hur det var för honom att komma hem, fy fan… En del människor ska inte ha barn. Barn är inget man skaffar, de är små gåvor som man måste sköta om – för alltid.

Present. Pojke fick gå hem efter match.

Jag kan fatta att man gör och säger saker som man ångrar i stundens hetta, men eftersom pappan inte bad om ursäkt i telefon lär det väl inte vara första gången ungen blir dåligt behandlad. En anmälan till socialen vore på sin plats. Man undrar om det finns någon mamma med i bilden. Och hoppas att alla föräldrar och ledare som vet vem det gäller sätter ner foten, anmäler pappan och stöttar pojken. Visa att det inte är ok, prata om det, uttryck er avsky. Stoppa inte huvudet i sanden, för inte bara för en pojke, utan för alla.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/pojke-fick-ga-hem/

2 kommentarer

  • Tantilurajanuari 8, 2012 kl. 23:16
  • Svara

  Min mamma ringde och var så upprörd – hade hört om eländet på nyheterna. Jag blir också upprörd som bara fan, stackars, stackars barn. Precis som du säger är barn en gåva, ett värdefullt liv man ska ta hand om och lära att bli en stark och kapabel vuxen.

   • januari 9, 2012 kl. 08:13
   • Svara

   Ja, fyfan. Hoppas pappan skäms och inser ett och annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.