Ricinolja och kokosvatten

Apropå ryktet om det här med ricinolja i håret får det att växa fortare (som jag skrev om här),  har ni hört några andra såna där heldumma grejer som folk går på utan kritiskt tänkande? Eller köper trots att det låter puckat, bara för att någon ni har förtroende för säger det, även om ni i bakhuvudet vet att de tjänar pengar på att göra reklam för det?

Kokosvatten är ju en sån grej, sjukt onödigt ur näringssynpunkt, och inte alls lika bra som mjölk eller bananer. Ricinolja, vars enda egenskap är att håret blir glansigt eftersom det är en olja (fett), men orsakar håravfall, eksem och acne hos en del. Självklart växer inte håret fortare, och i stort sett alla andra oljor är bättre. Och folk tror fortfarande att sötningsmedel är farligt, trots att det inte finns någonting alls som visar på det.

Det kommer liksom alltid nya såna här grejer. Folk trodde, eller tror att man får cancer av pommes frites, och man blir fet av light-livsmedel. Saker som är tagna ur ett sammanhang, och självklart inte stämmer alls, men det räcker att någon börjar sprida det för att hela samhället ska få noja. Särskilt när det gäller mat/vikt och skönhet. Är det här en kvinnogrej?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/ricinolja-och-kokosvatten/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.