Stafylokocker

Stafylokocker är sällan roligt, men den här multiresistenta varianten jag fick i julklapp är så himla gullig. Vart man än är ser det ut som om han glor tillbaka och vill smitta mig. Inte lika farlig som vanliga stafylokocker, men samma färg. Det är dock inte alls lika roligt att träffa dem på riktigt.

stafylokocker, mulitresistent, giant microbe, gosedjur med kulögon

Jag fick nöjet att dela sommaren med vanliga stafylokocker, och det var inte ett dugg trevligt. Dels gick jag omkring och var helt hängig av infektionen i kroppen, febrig och trött, och dels så läkte inte operationssåret utan blev bara större och större. Till slut var det liksom ett bottenlöst hål med en massa gul gegga. Fräscht va?

Det var liksom mitt i ländryggen, precis där man har byxlinningen, så varje gång jag satt ner, låg ner eller hade vanliga byxor på mig så tryckte det mot såret. Det fick aldrig vila, aldrig lufta eller torka. Två kurer antibiotika och två månader senare var det värsta av problemet löst, med ett skitfult stort ärr och sjuk hela sommaren som minne. Inte alls lika gulligt som min lille ludna julklappsvän.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/stafylokocker/

2 kommentarer

  • Tantilurajanuari 12, 2012 kl. 15:08
  • Svara

  Hallå, hallå! Hinner inte riktigt med allt jag skulle vilja men har lyckats läsa ifatt lite. Allt kommer säkert att lugna ner sig snart.
  Beundrar dig för ditt tålamod vad det gäller smärta och klantiga myndigheter och andra idioter. Storstor kram till dig!

   • januari 12, 2012 kl. 16:20
   • Svara

   Tack, kram tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.