Sverige som resmål

I DN kan man läsa att Sverige är nummer fem på Financial Times lista över heta resmål 2012. Den nordiska maten och designen är bidragande orsaker till populariteten, och även (konstigt nog) Stieg Larssons Millenium-trilogi. Stockholm beskrivs som ett perfekt resmål för en weekend med exklusiva hotell och restauranger i världsklass. Det rekommenderas också att man besöker de nordliga delarna av Sverige för att åka skidor, hundspann och titta på norrsken.

Jag håller med om allt det här. Märk väl att museum inte nämns på listan över resmål. Varför då, kan man undra? Jo. Jag älskar att gå på museum, och har besökt de flesta här, både stora och små. Det är ytterst få museum som inte är riktade till småbarn, och det ger absolut ingen behållning om man som vuxen och kulturellt intresserad vill veta mer om något.

Jag går i alla fall på museum för att lära mig mer om något, och det går knappt att göra på de vi har här. Man går ju sällan på museum om man inte är intresserad av ämnet, och är man det vet man oftast redan mer än vad som talas om i utställningarna – de är ofta oerhört grundläggande och riktade till barn. Riktigt tråkigt, och dåligt. Har inte varit med om det här utomlands, alla museum jag har varit på runt om i Europa har varit riktigt intressanta. Skärpning, tack.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/sverige-som-resmal/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.