Talspråk

Jag blir så jävla irriterad när folk skriver ”Ja” i stället för ”Jag”. Hur svårt kan det vara? Vet man inte när ja och jag ska användas, eller fattar man inte att det är två ord med väldigt olika betydelse? Och jag skiter fullständigt i om man gör det privat, men har man en publik blogg och vill att folk ska läsa den, då får man fan skärpa sig.

Det tar inte någon extra tid att trycka dit ett g, så vad är problemet? Visserligen är det 10 år sedan jag pluggade, men det förekom inte på den tiden. Nu låter det som om jag är skitgammal, men det är jag faktiskt inte. Problemet existerade inte ens då. Är det ok att skriva talspråk i skolan nu för tiden? I så fall: Det suger. Det går fan inte att läsa.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/talsprak/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • monicasch on januari 22, 2012 at 17:44
  • Svara

  Lol, förstår du det då? Fanns inte förr…

   • on januari 22, 2012 at 18:26
   • Svara

   Ja, förstår gör jag, men tycker inte att man ska använda det till något annat än i datorspel och dylikt…

 1. Eller folk som konstant stavar fel på ord som
  i morn (i morrn eller i morgon, heter det!), lungt (det stavas lugnt!), föräldrarmöte (det stavas fan utan det där jävla r:et före möte!!!)
  Ja ja(g) blir skitarg! 😈

   • on januari 22, 2012 at 18:51
   • Svara

   Ja me!!

 2. Dom kan ingenting, dom dära, tycker ja.

   • on januari 22, 2012 at 21:01
   • Svara

   Nä. *s* Cha cheyen! 🙂

 3. Usch, ska jag känna mig träffad eller va’, va’! 😉

   • on januari 22, 2012 at 21:40
   • Svara

   Närå! 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: