Telefonförsäljare

Det var rörigt på jobbet i dag. Det verkade som om flera var stressade och irriterade, det blir sällan bra. Satt och hade ingenting alls att göra ett tag på slutet, och informationen om att vi skulle jobba till klockan ett var inte helt tillförlitlig. Framåt tolv började några prata om att gå hem, och min bil var ju bokad till ett. Blä. Hur som helst, det var verkligen läge att gå hem tidigare, axeln dödar mig!

På nyheterna i dag kunde man höra om företaget Ringia, som har en anställd som lurar äldre människor att köpa telefonabonnemang, genom att låtsas ha pratat med personens barn och säga att de tycker att det är en bra idé. Det är jävligt fult gjort, och jag hoppas han får sparken. Tyvärr är jobbet som telefonförsäljare en sista utväg för många, och nästan vem som helst kan få ett sånt jobb. Och alla behöver ett arbete!

Telefon. Telefonförsäljare

Men å andra sidan kan alla säga nej – man ska aldrig köpa något eller skriva på ett avtal (eller ingå ett muntligt sådant) oförberedd. Man säger nej, lägger på och anmäler sig till Nix, samt ber de företag där man redan är kund att inte sälja vidare uppgifterna. Det tar garanterat mindre energi än att klaga och gå och vara irriterad för att de ringer. Alla fattar väl att det inte hjälper att låta bli att svara? Jag har inte blivit uppringd av någon på flera år.

Verkligheten som den ser ut nu är att telefonförsäljare är en del av vardagen, det var inte så för tio år sedan, men borde vi inte ha vant oss vid det här laget? Jag tycker det är löjligt att vara otrevlig mot alla telefonförsäljare, att be att få ringa upp dem hemma, och så vidare. Det är liksom inte så att de ringer för att det är roligt, utan för att det är bättre än att vara arbetslös. Det är inte svårt eller oartigt att avbryta och säga nej tack. Fixa problemet, klaga mindre.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/telefonforsaljare/

9 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjanuari 5, 2012 kl. 21:05
  • Svara

  Tyvärr hjälper det inte alltid att regga sig hos NIX och att säga till företag där man är kund att man inte vill att de ringer. När en säljare ringer brukar jag avbryta ganska snart och säga ”Jag är inte intresserad.” eller ”Jag köper aldrig nåt via telefonen.” De flesta nöjer sig med det. Men inte alla…
  Är det några jobb det finns gott om så är det säljarjobb…

   • januari 5, 2012 kl. 21:34
   • Svara

   Nej, det räcker tyvärr inte. Att sälja adresser och telefonnummer är blomstrande affärer, verkar det som. Skulle aldrig falla mig in att köpa något över telefon, förmodligen kommer jag vara bra jävla desperat innan jag säljer något också…

  • Tantilurajanuari 5, 2012 kl. 22:55
  • Svara

  Jag tycker faktiskt att det flesta har blivit tervligare att ha att göra med. Förr var dom så nedrans envisa att tom snälla jag blev otrevlig.

   • Tantilurajanuari 5, 2012 kl. 22:56
   • Svara

   Och det ska stå trevligare och inte tervligare! Är jag trött eller är jag trött?!

   • januari 5, 2012 kl. 22:59
   • Svara

   Det är ju skönt, i alla fall! Jag har inte pratat med någon på evigheter så jag har ingen aning, tack och lov. Fula trick förekommer nog ofta, när de går på provision.

  • Tofflanjanuari 6, 2012 kl. 09:48
  • Svara

  Jag får samtal flera ggr i veckan trots att jag har NIX. Men problemet är att man är kund i många företag, många fler än man känner till och då är det fritt fram att ringa. Jag själv är t ex inte personligen kund hos ComHem, mem min bostadsrättsförening är det. Och där med anses jag vara fritt villebråd, f’låt jag menar kund.
  Idag fick jag ett säljbrev per mejl också, en ny trend??? Kunde förstås inte låta bli att blogga om det.

   • januari 6, 2012 kl. 10:16
   • Svara

   Ja – och man är automatiskt villebråd i företagets (där man är kund) dotterbolag. Vilket suger. Jag lyckades på något sätt bli bortplockad när jag ringde, eller så har jag bara haft tur.

   Men mej? Hahaha! Måste in och läsa!

  • Tofflanjanuari 6, 2012 kl. 09:49
  • Svara

  där med ska vara ett ord, därmed. Jag ligger i en svajig säng och skriver på leksaksdatorn, ursäkta!

   • januari 6, 2012 kl. 10:17
   • Svara

   Haha, ingen fara, så petig är jag inte 😛

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.