Trafiksyndares ursäkter

Häromdagen kunde man läsa i Aftonbladet om trafiksyndares bästa/värsta/dummaste ursäkter då de blivit stoppade på Södermalm i Stockholm. Här kommer några exempel!

  • ”Jag ska ju till slottet och få medalj av kungen” (Cyklat mot rött).
  • ”Jag ska på konsert med Paul McCartney” (Cyklat mot rött, konserten visade sig vara om en vecka).
  • ”Jag är 43 år, jag gör vad fan jag vill” (Ej burit bilbälte).
  • ”Jag har bråttom till bilbesiktningen, kan jag komma tillbaka och skriva på senare (Kört över en heldragen linje).
  • ”Vadå, jag såg ju henne inte ens” (Bilist som struntade i kvinna halvvägs ut på övergångsställe).
  • ”Ni är fan värre än irakiska säkerhetspolisen var. Jag tar första bästa flyg tillbaka när det blir fred där alltså” (Taxichaufför, ej släppt förbi gående på övergångsställe).
  • ”Vem har tagit beslut om att det ska vara busskörfält här? Det måste ha kommit för bara 14 dagar sedan”. (Bilist i bussfil på Stadsgårdsleden).
  • ”Vi kan sluta diskutera, du är inte på min intellektuella nivå märker jag” (Cyklist som cyklat mot rött).
  • ”Hur mycket..? Va fan, tusen spänn… du kan skriva två tusen direkt, jag tänker köra här i morgon också” (Taxi i bussfil).
  •  Taxichaufför: ”Vet du varför jag blir arg? På 10 år, jag har kört mot rött, jag har kört heldraget, svängt mot förbjuden vänstersväng… aldrig har ni låtit mig slippa, ni skriver alltid på mig.” Polis: ”Du menar att vi gjort vårt jobb?” (Taxi med förbjuden vänstersväng).

Herregud vilka jävla idioter det finns! Kan man inte bara erkänna att man gjort fel när man blir påkommen? Det är ju uppenbarligen inte så att de inte känner till reglerna, eftersom de har körkort. Nejdå, folk försöker få lögnen att hålla in i det sista, fastän de egentligen är avslöjade. Varför är det så? Man blir ju inte direkt mer populär om man fortsätter ljuga efter att man blivit avslöjad, oavsett vad det gäller…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/trafiksyndares-ursakter/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.