Unga mödrar

Alltså, ett danskt TV-program som heter ”Unga mödrar”, är det någon som har sett skiten? Snacka om att dra alla ungdomar som får barn över en kam och bara visa det sämsta av det sämsta. Det handlar alltså om ungdomar (under 18) som får barn, om deras vardag och graviditet.

Man kunde bland annat följa någon 15-årig brud med gula tänder, som rökte hela graviditeten och även på förlossningen. Eller tjejen som gick på socialbidrag, drack läsk till frukost och rökte inomhus. Eller förresten, det gjorde nästan alla, rökte inomhus och gick på socialbidrag alltså. Man kan följa deras jakt på killar, se dem själva bete sig som småbarn och höra hur skrämmande lite de vet.

Unga mödrar är inte ett dugg ovanligt eller speciellt (mer än för dem själva), så jag hoppas verkligen att det som syns på TV inte alls överrensstämmer med hur det är i Sverige. Det finns tillräckligt många rabiata och ignoranta människor som är föräldrar ändå, det är nästan så att man blir mörkrädd…

Men det är lite intressant ändå, varför så många som får barn tidigt i livet gör sån stor grej av att de är unga mammor, och sen klagar vitt och brett över påstådda fördomar från äldre föräldrar. Det finns massor med bloggar av människor som sätter en etikett på sig själva som en ”ung mamma”, och det gör ju inte saken direkt bättre. Varför inte bara bete sig som, och utge sig för att vara en helt vanlig förälder?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/unga-modrar-i-danmark/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jaa, jag såg en del av ett program i serien för ett bra tag sen – är det ny omgång barnföräldrar eller repris, tro? Fruktansvärt och hemskt, säger jag! USCH! 🙁

   • on januari 29, 2012 at 20:02
   • Svara

   Jag tror att det är nya avsnitt, vidrigt. Nästan så att jag önskar att jag var gammal och döende…

 2. Visst är det snusk!

   • on januari 30, 2012 at 11:55
   • Svara

   Riktigt äckligt, faktiskt! Förhoppningsvis har de samlat ihop det värsta av det sämsta… 🙁

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: