Utförsäkrad

Efter utbetalning till och med 2011-11-27 av aktivitetsstöd har du 4 dagar kvar på din ersättningsperiod” samt ”Du uppfyller inte villkoren för en ny ersättningsperiod”, stod det i ett brev från A-kassan jag fick i dag när jag kom hem från jobbet. Jag har ju arbetstränat 6 veckor sedan dess, vore det inte sjysst att meddela sådant i förväg?

Kommer jag ens att bli ersatt för den här perioden, eller har jag jobbat helt gratis och kunde ha använt den till att söka jobb? Och hur påverkar det Försäkringskassan, som betalar ut aktivitetsstödet vid arbetsträning?

UtförsäkradMånga frågor. Just nu är jag arg, och orolig. Har mailat min arbetsförmedlare, som verkar ha koll på saker och ting, och får förhoppningsvis ett svar i morgon. Jag fattar väl också att ersättningen tar slut förr eller senare, men jag uppskattar inte att bli meddelad om det 6 veckor efter det har hänt. Hur fan tänkte de då? På sex veckor hinner man panta ganska många burkar, liksom…

Helvetes jävla skitdag. Axeln dödar mig också. Jag. Orkar. Inte. Mer. Jag önskar att jag aldrig hade behövt ha med några myndigheter att göra. Jag är inte dum, jag är effektiv, lättlärd, plikttrogen och noggrann. Vem behöver mig?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/utforsakrad/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjanuari 9, 2012 kl. 23:21
  • Svara

  Fy faan! Men så är det! A-kassedagarna tickar iväg under tiden man har aktivitetsstöd från Försäkringskassan. Jag har kollat mina egna när jag ringde A-kassan för ett tag sen och fick veta att jag har 111 kvar. Önskar jag kunde ge dig hälften. Detta är för jävligt!
  KRAM och kraft!

   • januari 10, 2012 kl. 07:41
   • Svara

   Tack. Ska vi träffas och panta burkar eller tigga någonstans i vår? 🙁

    • Tofflanjanuari 10, 2012 kl. 14:31
    • Svara

    Absolut ska vi det! Två ser mer än en! (ser burkar, alltså!) Tyvärr är jag för gammal för att gå på gatan, ingen som vill köpa mig. 😥

     • januari 10, 2012 kl. 14:39
     • Svara

     Man kan prata snusk i telefon kanske?!

      • Tofflanjanuari 10, 2012 kl. 20:44

      JA! Vilken excellent ide!!! 😛

  • Tatianajanuari 10, 2012 kl. 08:27
  • Svara

  Men vad fan ! Inte ok någonstans ! Jag har rehabersättning tom mitten på mars så jag hänger på .

   • januari 10, 2012 kl. 10:49
   • Svara

   Fint! Vi får skaffa en gripklo så vi slipper böja oss när vi ska plocka upp burkarna! 🙂

  • fotograf annelie malmgrenjanuari 10, 2012 kl. 11:14
  • Svara

  sv: ja det verkar jättebra, har lånat hem ”wordpress for dummies” nu så hoppas att jag ska få rätt på det 😉

  ang. ditt inlägg. Sådär både dom ju inte få göra,. någon ersättning måste du ju få för de 6 veckorna, kanske man får sågon sorts sjukersättning istället? Hoppas det löser sig iaf!

  • fotograf annelie malmgrenjanuari 10, 2012 kl. 11:16
  • Svara

  ojdå vad ordblind man kan vara,. gör om, gör rätt!

  ang. ditt inlägg. Sådär borde dom ju inte få göra,. någon ersättning måste du ju få för de 6 veckorna, kanske man får någon sorts sjukersättning istället? Hoppas det löser sig iaf!

   • januari 10, 2012 kl. 12:04
   • Svara

   Ja, jag tycker det, annars hade de gärna fått tala om det i förväg! Men å andra sidan blir man aldrig förvånad… Lycka till med wordpress!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.