Vapen i julklappen

I nyheterna i dag kunde man läsa att under en enda dag, den 23 december, såldes 102.222 handeldvapen i USA. Lagligt, alltså. Den här siffran gällde antalet bakgrundskontroller av köpare som krävs när man handlar ett vapen. Totalt i december såldes ungefär 1.5 miljoner vapen, kanske är det många som fått en revolver eller något annat vapen i julklapp? Jag skulle i alla fall be om kvittot och byta ut den till något mer användart, om jag fick en…

Pistol, vapen

Apropå det här med att byta julklappar, varför tycker folk att det är så pinsamt att be att få byta den? Det är inget att skämmas över, att man inte är nöjd med, eller redan har det man fått av någon. Självklart vill man ju att det man ger någon ska passa den, men ibland är man helt fel ute. Tanken är ju god, oavsett vad man får, och man vet faktiskt inte allt om alla.

Jag tar i alla fall inte illa upp om någon vill byta det jag har köpt. Hellre det än att de i åratal pratar skämtsamt om den där grejen jag har köpt som ett exempel på en kass julklapp, eller gömmer det längst bak i något skåp och bara får syn på den när de flyttar. Jag tror faktiskt aldrig att jag har fått någon sådär grej som verkligen inte passar mig, som tur är! Nu får jag man ju inte så mycket presenter som när man var liten, och de jag får är från mina allra närmaste som vet vad jag önskar mig eller behöver.

Men jag skulle inte vara rädd att be om kvittot om jag fick något som jag inte alls vill ha, som till exempel ett vapen. Har du fått något du absolut inte vill ha någon gång (i vuxen ålder) – och hur gjorde du då?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/vapen-i-julklappen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.