Ärtor

Varför är det så få män som gillar ärtor!? Och nu generaliserar jag, men jag har aldrig stött på en karl som påstår att han gillar dem särskilt mycket. När jag serverar vanliga gröna ärtor hemma brukar älskaren R beklaga sig högt och ljudligt. Han påstår att det är döden på en tallrik, att jag försöker ha ihjäl honom eller något liknande. Mitt ex hatade också de där gröna små jäklarna. Han blev tvångsmatad med gröna ärtor när han var liten. Ärtsoppa är aldrig något problem, men vanliga verkar vara något av det värsta som finns.

Ärtor

Inte för att han är så himla förtjust i grönsaker överlag, men äter nästan allt som serveras. Kanske inte broccoli som varit fryst, men annars är grönsaker inget problem. Jag har frågat runt, och många verkar tycka att just gröna ärtor är pest. Varför? De är ju ganska söta, och smakar mycket mer än töntig isbergssallad. Kan någon tala om för mig vad det är för fel på just såna här?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/artor/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tantilurafebruari 13, 2012 kl. 10:02
  • Svara

  Min son, som väl får räknas som en karl numera, tycker om gröa ärtor. Däremot hatar han broccoli i alla former så det jämnar väl ut sig på nåt sätt ändå. 🙂

   • Tantilurafebruari 13, 2012 kl. 10:04
   • Svara

   …..GRÖNA ärtor ska det naturligtvis stå!

    • februari 13, 2012 kl. 10:12
    • Svara

    Jaha! 😀

   • februari 13, 2012 kl. 10:11
   • Svara

   Allt som är grönt och inte har tillsatt färgämne verkar giftigt här hemma… Men det är inga problem att smyga ner en massa grönsaker i maten, konstigt nog.

  • Carolinfebruari 13, 2012 kl. 12:26
  • Svara

  Nja jag vet inte om alla män hatar ärtor. Min tycker väldigt mycket om ärtor. Det spelar ingen roll hur mycket eller lite jag gör, vi tycker båda om ärtor, det blir aldrig så det räcker till matlådorna. Däremot broccoli, blomkål och spenat går inte alls. Traumatiska barndomsminnen från dagis. Blir riktigt irriterad när jag tänker på det. Alltså på dagispersonalen, de hade varianten att så mycket spenat du äter så mycket glass får du. Och vilken unge gillar inte glass, så då pinade han i sig en hel skål för att få glass med följden att han nu inte kan äta det alls. Själv tycker jag väldigt mycket om nämda grönsaker så det får jag göra till mig själv.

   • februari 13, 2012 kl. 13:04
   • Svara

   Haha, vad kul! Men herregud, vilka jävla fasoner på dagis! Är det något man inte ska hålla på och bråka om och hota med så är det väl mat?! Förstår att det inte är så kul nu. Jag gillar dem i alla fall också!

  • Davidfebruari 14, 2012 kl. 17:01
  • Svara

  Jag har har inget emot ärtor, det är skit gott fan 😉

   • februari 14, 2012 kl. 17:12
   • Svara

   Haha, wow! Mina kompisar måste vara ovanligt ärt-ogillande!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.