Frukostkasse

Jag fick en rolig leverans häromdagen. För någon vecka sedan blev jag tillfrågad om jag ville prova en matkasse från Mathem, och det ville jag hemskt gärna. Jag tycker att en mataffär på nätet är en utmärkt idé, för alla oss som av en eller anledning har svårt att handla. på  Det där med färdiga middagsrecept och ihoplockade råvaror dock – njae. Inget vidare, framförallt på grund av priset och den uteblivna tidsbesparingen. En frukostkasse för en vecka däremot, utan färdiga recept, det kanske kunde vara något.

Jag är både positiv och negativ. Flera av produkterna är ur Renée Voltaires sortiment, ekologiska och väldigt bra. Jag gillar dem. Förutom lite nötter och frukt, så innehöll müslin och gröten i stort sett samma sak – och precis de råvaror jag brukar välja när jag köper müsli i lösvikt. Spirulinan, hampafröna och sirapen var nya för mig. Jag avskyr verkligen gröt, det är det värsta jag vet, men jag provade. Ingen hit, men den går utmärkt att ha som müsli i stället.

Frukostkasse från Mathem

6 frukter, 1 avocado, 500 g müsli, 100 g torkade äpplen, 500 g gojigröt, 150 g hampafrön, 125 g spirulina, 80 g mandlar, 1 liter yoghurt, 2 liter havredryck choklad, 100 g flingsalt, 250 ml agavesirap, 500 g hallon.

Det här är nog inte en påse man prenumererar på, men den finns i tre utföranden. Jag behövde i alla fall kompletteringshandla extra yoghurt efter tre dagar (och då är det bara jag som har ätit av den). Saltet som följde med går inte att ha till något i den här kassen, det var mystiskt. Dessutom var det utan jod. Och havredrycken hade sockrig chokladsmak, inte så kul att hälla müsli i, och vad ska jag då ha till den…? Dessutom är det svårt för mig att bara leva på kolhydrater – jag behöver ganska stora mängder protein för att hålla mig mätt.

Om jag bara använder mig av innehållet i min frukostkasse kan jag göra tre smoothies eller tre portioner yoghurt med müsli och frukt. Eller dricka en massa chokladmjölk och ta en frukt till. Men å andra sidan har jag spirulina för 42 dagar och hampafrön nästan lika länge. Sirapen räcker nog till åtminstone 30-40 smoothies, men jag föredrar mina naturella.

Kort och gott: Jag gillar produkterna, men de har inget sammanhang, och går inte att käka till frukost mer än ett par, tre dagar. Dessutom var innehållet en sockerchock, 7% tillsatt socker i havredrycken, en flaska sirap och 22% socker i müslin – nej tack. Priset, 590:- plus frakt för en enda frukostkasse; Väldigt, väldigt saftigt när jag ändå måste komplettera frukosten med annat, och det inte räcker för bara mig i mer än tre dagar. Att jag sedan har en del produkter över som inte går att kombinera, det är ett problem som man inte vill betala för. Jag föredrar ägg och bacon vilken dag som helst.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/frukostkasse/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • monicaschfebruari 5, 2012 kl. 21:51
  • Svara

  Du borde bli konsumentrådgivare. Eller du kanske redan är det.

   • februari 5, 2012 kl. 22:13
   • Svara

   Haha, kanske det!

  • Tatianafebruari 6, 2012 kl. 09:38
  • Svara

  Jag blir galen på allt socker som smyger sig in överallt 🙁

   • februari 6, 2012 kl. 09:49
   • Svara

   Ja, inte alls bra. Det är väl ok när man inte skryter om hur nyttigt det är, men inte om man förväntar sig en bra produkt.

  • This is How I Thinkfebruari 8, 2012 kl. 15:21
  • Svara

  Men varför beställa så dyrt!
  Beställ från Mataffären.se istället och plocka ihop en billig kasse själv. Dom bjuder rätt ofta på hemleveransen/frakten dessutom!

   • februari 8, 2012 kl. 15:35
   • Svara

   Jag skulle aldrig beställa en sådan själv, utan jag fick den gratis i utbyte mot länkarna och min recension. Jag tycker också att det är toppen att man kan plocka ihop varor själv att beställa – det om något är en tidsbesparing!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.