Hittegods

SL har en avdelning för hittegods i stan. Där kan man få tillbaka det man har glömt i kollektivtrafiken, så länge ingen har stulit det, såklart. Jag och syrran var där, eftersom hon hade glömt sitt kids mössa på tåget häromdagen. Det fanns en miljard mössor, bara från i februari! Eller nej, kanske inte riktigt. Men vi uppskattade antalet till omkring 500, lägg sen till några hyllmeter vantar och halsdukar. Hon letade igenom några backar snabbt och gav sedan upp. Det hade jag också gjort.

Jag hade en gång en klasskompis som glömde sin kontrabas på tunnelbanan, på väg till en konsert. Lite disträ, kanske! Det var världens panik, men slutade gott, tack och lov, eftersom den återfanns i hittegodset innan det var dags för spelning. För er som inte vet vad en kontrabas är kan jag bara säga att det är ett musikinstrument, ungefär lika stort som en människa.

Bas. Hittegods

Andra saker som folk har glömt kan tyckas märkliga. Käppar och kryckor är väldigt vanligt, det fanns massor av sådana. Märker man inte när man är på väg att man har svårt att gå, eller behöver man kanske inte kryckorna då? Har man dem för syns skull? Glasögon, nallar, vantar och mössor hör nog till mest frevent inlämnade tingen, medan värdesaker, inte särskilt konstigt nog, sällan återfinns. Jag har aldrig glömt något, tack och lov, har du?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/hittegods/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanfebruari 27, 2012 kl. 20:52

  Nej, faktiskt inte! 😛
  /Fröken Duktig

   • februari 27, 2012 kl. 21:02

   Vilka ordningssamma tjejer vi är!

 1. Näe, inte jag heller har gjort det på t-banan. Däremot sprang jag av ett tåg en gång, efter att nästan ha sovit ‘förbi’ stationen jag skulle av på, och glömde en kasse med en massa godsaker i. Inte kul eller duktigt!

   • februari 27, 2012 kl. 21:50

   Åh nej! Vad hemskt det måste kännas när man inser det!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.