Köttbullar och slagsmål

Jag gjorde köttbullar i går efter att vattnet kommit tillbaka, och de blev himla goda. Jag är inte så förtjust i såna där man köper, även om de heter något med delikatess och är extra dyra tycker jag bara att de smakar utfyllnad och måste dränkas i sås eller lingonsylt för att vara ätbara. Jag brukar alltid sjuda mina köttbullar i buljong innan jag steker dem, då blir de saftigare, får de perfekt rund form utan att gå sönder, och lite extra smak.

Dessa köttbullar är just nu på väg hem till bästa M, tillsammans med lite god ost, vindruvor och en flaska rödtjut. Och så jag själv och älskaren R. Han hade ingen lust att åka kommunalt (och vet ni vad, inte jag heller!) så han hoppar över vinet och kör. Så himla skönt. Jag är egentligen helt slut efter träningen…

Köttbullar

Som omväxling körde vi lite slagträning i dag också. Rygg, biceps och sen på med handskar och mitsar. Jag fick slå och knäa honom precis så mycket jag ville! Det kanske inte ser så jobbigt ut, men svetten flyger och man tappar flåset på en gång. Jag, i alla fall. Jag kan inte ta emot några slag, det rycker till och gör alldeles för ont. Men att stå och slå går bra! Nu ska jag fira jul igen, ha en trevlig lördagkväll med festival, halvnakna män eller vad ni nu väljer att se.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/kottbullar-och-slagsmal/

2 kommentarer

  • Tatianafebruari 12, 2012 kl. 09:35
  • Svara

  Jag vägrar färdiglagade köttbullar / hamburgare för de smakar som skit . Och med den påföljden att jag har kräsna barn 🙂 Men de lagar iofs bra mat själva :

  Det där med att skjuda i buljong ska jag testa . Brukade redan då barnen var små och jag jobbade heltid göra en jätteladdning , steka i ugn och sedan frysa in. Man behöver jue inte stå och glo på maten då den tillreds liksom.

   • februari 12, 2012 kl. 09:42
   • Svara

   Hmm, när det gäller mat är det nog viktigare att de äter bra mat, än att de äter allt! Har faktiskt aldrig provat att köra i ugn, men det låter bekvämt! Nä, bra mat reder sig själv.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.