Köttodling

Det var kaos och panik i morse, jag är övertygad om att älskaren R stängde av min väckarklocka. Den ligger nämligen på hans sida av sängen, och jag är säker på att jag inte gått upp, stängt av den och gått och lagt mig igen… Så det blev en snabbdusch, tramadolfrukost och iväg. Inget uppvärmande, stretchande eller något. Jag fick skjuts i alla fall, det var snällt. En normal människa hade hunnit med god marginal i kollektivtrafiken, men inte jag.

Sov inte så bra i natt heller. Drömde att min kompis E från norrlandet var jagad av FBI, och jag hjälpte honom att hålla sig undan. I övrigt fick jag en hel del gjort i dag. Jag och älskaren R hoppade över den vanliga hemlagade middagen, och åt en hamburgare på väg till gymmet i stället. Och i stället för att påstå att det var korkat, så vill jag bara än en gång poängtera att nyttigt egentligen inte har med energitäthet eller kalorier att göra.

Hamburgare hemma, kolla in höjden!

Apropå hamburgare, holländska forskare har lyckats framställa kött i ett laboratorium, genom att utgå ifrån stamceller från komuskler. Målet är en mer miljövänlig matproduktion. De har lyckats få fram några hundra småbitar kött, som är vit- eller gulrosa, men de vet inte ännu hur odlat kött reagerar på värme eller salt. Framåt hösten hoppas de kunna få fram en hel hamburgare, och till det behvövs några tusen av bitarna. Utveckligen är ganska dyr, men förmodligen väl värd pengarna om vi ska kunna käka kött i framtiden. Och det vill jag gärna!

Jag har ingenting emot att äta laboratoriemat, särskilt framtagna varianter av redan existerande livsmedel, eller genmodifierad mat. Hellre det än all skit man får i sig med ett paket kakor eller en del helfabrikat. Om hundra år kanske vi inte bara har ett trädgårdsland, vi har även en köttodling, och kor finns endast på zoo.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/kottodling/

2 kommentarer

  • Christinafebruari 21, 2012 kl. 08:45
  • Svara

  Jag har också börjat ha märkliga drömmar. Igår natt handlade det om akvarier och otäck, elaka fiskar. Akvarierna gick naturligtvis sönder och fiskarna kom ut….men sen kom jag inte ihåg mer! Tur, för jag har djupvattenskräck – fast jag älskar att segla och vara ute med motorbåt på havet.

   • februari 21, 2012 kl. 08:56
   • Svara

   Haha, fy! Det är kul att det är så sjuka och konstiga saker man drömmer ibland (ok, inte just då man drömmer, men efteråt)! Då vet man att man är lite lagom knäpp, och att hjärnan gör sig av med alla konstiga intryck. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.