Mode och stil

Jag är verkligen inte en sån där som slaviskt följer det senaste modet. Det ger mig ingenting, och jag tycker ofta att det ser så opersonligt och menlöst ut när alla ser i stort sett likadana ut. Ungefär som om man inte har någon egen stil. Och popularitet har faktiskt inte med vad man har på sig att göra. Men självklart kan självkänslan påverkas om man aldrig är bekväm i det man bär.

Det viktigaste enligt mig är att klä sig på ett sätt som passar kroppen. Alla ser vi ganska olika ut, så självklart kan vi inte ha samma saker på oss för att se bra ut. Och här stör jag mig ganska mycket på alla modebloggare och gurus som bara utgår ifrån kläderna, och aldrig ifrån kropp eller personlighet. Det blir dåligt och intetsägande, samtidigt som alla tjatar om hur unika de är. Yeah, right. Mode är inte automatiskt snyggt, som många verkar tro. Hur många har inte snubblat omkring på klackar utan att kunna gå i dem hela hösten?

Skor. Stil och mode

Kroppsform och egen stil är bara två anledningar att inte följa modet. Miljötänk och ekonomi är två andra. Men eftersom folk verkar vara så sjukt rädda för att bli bedömda av andra, kanske man kan dölja sin rädsla eller sin potentiellt dåliga smak genom att följa modet.

Jag utgår ifrån vad som sitter bra på mig, och vad jag själv tycker är snyggt när det gäller färg och stil. Fördelarna med det är att jag inte har en massa kläder jag inte har användning för, nästan allt passar ihop och de mesta är lätt att kombinera. Vill jag hoppa på en viss stil är det enkelt att piffa till det med lite accessoarer. Och viktigast av allt: Jag är nöjd.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/mode-och-stil/

2 kommentarer

  • johannafebruari 14, 2012 kl. 18:34
  • Svara

  Håller med dig om modet. Det är så tråkigt när alla har på sig exakt likadana kläder! Och det att man skall köpa nytt i princip varje vecka för att vara kvar i det där snabba modet är ju bara meningslöst.
  Jag brukar kolla runt på tradera för där finns verkligen allting och det är ju i vissa fall ganska unika kläder 🙂 Sedan är det ju någorlunda bra för miljön!
  Din blogg är verkligen kul att läsa!

   • februari 14, 2012 kl. 18:54
   • Svara

   Ja, dåligt både för plånbok och miljö! Och jag har i alla fall inte så mycket plats hemma att jag kan bara köpa och köpa. Tradera är ju skitsmart, bra idé! Och tack för fina ord! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.