Pengar och en belastande klant

Det diskuteras mycket ränta och pengar nu. Min bank (samma som Anders Borg, enligt Aftonbladet) har tydligen den lägsta räntan (som vanligt) och ska dessutom sänka den på måndag. Bra. Dessutom har de uppgraderat telefonappen så att jag kan betala räkningar direkt via bank-ID i telefonen. Älskaren Rs bank sa en gång till honom att jag var en belastning, och att han inte borde nämna mig när han ansökte om lån. Tack, jag hade faktiskt en inkomst då. Hejdå, idiotiska storbank.

Jag är dessutom tydligen en riktig klant. Fick tillbaka lite pengar från försäkringsbolaget angående kattens ögonsjukdom, på en bankgiroavi. Ingen jättesumma, men 900:- är faktiskt ganska mycket för mig. Så i dag när jag skulle lösa in den så insåg jag att datumet redan hade gått ut…! Jag hann nästan måla upp ett scenario där pengarna för alltid skulle vara borta och jag var dummast i huvudet någonsin, innan jag skärpte mig och ringde dem.

Två minuter senare var pengarna på väg till mitt konto i stället. Bra service! Även om det dröjer ytterligare några dagar innan jag får dem så gör det ju inget, jämfört med att inte få några alls. Det är ändå mycket bättre än att få en ny avi och pallra sig iväg till en bank (för här finns det ju ingen).

Det känns som bankgiroavier kommer att försvinna snart, för att hitta ett bankkontor som har öppet när man inte jobbar (om man nu har ett jobb…) är i det närmsta omöjligt. Av de som finns är det inte ens alla som har kontanthantering, och har man då inget konto där är det kört i alla fall. Naej, fram för något mer modernt. Direktinsättning eller PayPal måste väl spara tid och pengar? Fast det är klart, då tjänar det ju inga pengar på alla de som glömmer eller tappar avierna och aldrig hör av sig…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/pengar-och-en-belastande-klant/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Anonymfebruari 17, 2012 kl. 20:48
  • Svara

  Banken jag anlitar har lunchstängt varje dag! Men dom har faktiskt öppet till fem varje torsdag. Tur man inte är butiksanställd!

   • februari 17, 2012 kl. 21:03
   • Svara

   Oj! Ja, det är hopplöst! Det känns inte som om det är på väg åt rätt håll heller…

  • Jeanette Ståhlfebruari 18, 2012 kl. 09:09
  • Svara

  Hej Klara!
  Följer dina underbara inlägg om vår krassa verklighet. Du har så många tankarom allt möjligt och ofta kan jag skratta hejdlöst åt ditt innehåll. Håller med dig i mångt och mycket. Visst är bankvärlden ett konstigt fenomen. Min bank har blivit kontantlös och ibland vet man inte hur man ska gå till väga. Verkar som om vi går bakåt i tiden och nu ska spara pengarna under madrassen igen…
  Det finns ju fortfarande sedlar i omlopp och någon måste ju vilja ta emot, dem tycker jag. Ha en mysig helg! Kram!

   • februari 18, 2012 kl. 09:49
   • Svara

   Hej och tack! Visst känns det som vi går åt fel håll, men det dröjer väl inte länge förrän man inte kan betala med kontanter på en del ställen heller… Hoppas att din helg blir bra också, kram!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.