Prinsessan Estelle och näsan

Då har hon kommit, vår nya tronarvinge! Ingen kan väl ha undgått att höra eller läsa det nu, en liten flicka som är helt perfekt och allting har självklart gått väldigt bra. Under Prins Daniels tal var det första gången jag såg honom se genuint glad ut! Jag undrar hur det hade varit, som det är som för många andra, om kronprinsessparet hade svårt att få barn? Skulle media skriva om turerna kring åratal av provrörsbefruktningar, missfall och tårar? Nja, jag tror inte det.

Den stora frågan i det här inlägget handlar inte om vilket namn barnet ska få (även om det vore kul om de slog till med Whitney, Crystal eller Sugar). Självklart handlar den om vems näsa den lilla prinsessan kommer att få. Victorias, Daniels, eller… Victorias nya näsa efter operationen? För om man jämför bilder på henne från 1995 och 2010 så är det en jäkla skillnad.

Men apropå det där med en perfekt förlossning och en perfekt bebis, hur skulle det vara om barnet var sjukt, missbildat och krävde läkarvård dygnet runt för all framtid? Eller om barnet hade oklar könstillhörighet? Hovet kanske hade en perfekt reservbebis på G, som de kunde använda sig av om den egna inte var bra nog… Nej, förmodligen inte. Men det blir lite lustigt att DN gör en artikel med en tjej som fått ett sent missfall, och hur omgivningen inte pratar om det, i samband med födseln av den nya prinsessan. Det kanske är skillnad på folk och folk.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/prinsessan-estelle/

12 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Kristina on februari 23, 2012 at 20:50
  • Svara

  Fast å andra sidan vet vi ju inte hur denna baby blivit till (naturlig väg eller insemination). Och jag tror inte Victoria skulle gå ut officiellt heller och berätta det, oavsett!

   • on februari 23, 2012 at 20:59
   • Svara

   Nej, det är sant. Allt är bara så perfekt, en välskapt bebis dimper ner så pass nära bröllopet (för ve dem om de skulle försöka få barn innan!), och Victoria såg oförskämt pigg ut. Om det bara vore så för alla…

  • Kristina on februari 23, 2012 at 21:01
  • Svara

  Det är ju media som skapat det perfekta, vi vet inte hur de haft det innanför murarna. Därför är jag lite försiktig med att säga såna saker.

   • on februari 23, 2012 at 21:25
   • Svara

   Jo, till viss del gör media nog som hovet säger. Lustigt med artikeln om missfall precis under, på hemsidan. 🙂

    • Kristina on februari 23, 2012 at 21:33
    • Svara

    Ge och ta… är nog en fungerande taktik både för Hovet och media 🙂

    Ja, alltså… det är ju lite lustigt. Ingen hade väl trott att babyn skulle komma idag och så vart de nån krock kanske.
    Jag kan iaf säga om de där med artikeln att, sorgen är ju verkligen olika. Jag fick missfall i v 8 och har sörjt jätte mycket över min förlust. Jag vet ju att det ”bara” var ett foster, men det var ändå ”min/vår baby” som skulle komma till oss och som var Otroligt efterlängtat. Innan mitt mf hade jag knappt hört talas om andra par som fått missfall, det är verkligen en tabugrej. Och det hoppas jag det blir ändring på…

     • on februari 23, 2012 at 21:51
     • Svara

     Det hoppas jag också, jag har också haft den oturen och kände precis som du. Jag hoppas att artiklarna bara var ett dumt sammanträffande, och som du säger – båda tjänar nog på att ge och ta! 🙂

      • Kristina on februari 23, 2012 at 22:06

      Ja, det får man hoppas. För i övrigt behövs det komma fram artiklar om missfall och människorna bakom dem, för det är ju inte ”bara” ett missfall, det är ju någon som får missfallet också (som sagt).
      Vad ”skönt” att höra att jag inte var ensam om dessa tankar. Ibland kan/kunde det nästan kännas lite löjligt, fast det absolut inte är/var det, för att man kände sådär.
      Sen är det ju lite synd om Malin W, att hennes berättelse kom lite i skymundan, eftersom som sagt, det ändå är var ett viktigt ämne som hon tar upp.

      och förresten kom jag på, att jag inte har läst din blogg i övrigt, kanske borde göra det. 🙂

      • on februari 23, 2012 at 22:30

      Precis! Är så sjukt less på det ”perfekta”, livets baksidor borde faktiskt lyftas fram lite mer ibland. Det finns folk överallt som tror att de är ensamma om att känna som de gör!

      Du är så välkommen hit! Inte för att jag skriver något som är särskilt relevant egentligen, men förhoppningsvis drar någon på smilbanden ibland! 🙂

      • Kristina on februari 24, 2012 at 09:04

      Word! 🙂

      Tack! Nu ska det iaf bli spännande om den nya prinsessan och jag blir namne 😉

      • on februari 24, 2012 at 10:03

      Inte omöjligt! Jag hade nog trillat av stolen av skratt om det blir en liten ”Sugar”, men jag lär få drömma vidare… 🙂

      • Kristina on februari 25, 2012 at 17:13

      Jag blev inte namne med henne och jag fick värsta chocken över namnet först. Sen tänker jag på vad Daniels pappa sa i sitt tal på bröllopet ”återigen hade Daniel gått sin egen väg”, Och detta är återigen bevisat att Daniel (och Victoria) gått sin egen väg 🙂
      Namnet är väldigt vackert och jag tycker det passar utmärkt 🙂

      • on februari 25, 2012 at 17:22

      Jag tycker att det är toppen att de gör lite som de själva vill! Har egentligen ingen åsikt om namnet är passande eller inte, men fint är det!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: