Semester i fängelset

Dumheten övergår allt förstånd ibland. Kolla den här artikeln till exempel. Den handlar om en kvinnlig fånge dömd till livstid för mord, Natalia Pshenkina, som har suttit i fängelse i sju år. Hon har arbetat på ett industrijobb på fängelset, och har nu anmält anstalten till JK. Varför? Jo, hon har inte fått någon semester. Hon hänvisar till arbetsmiljölagen och semesterlagen, och har krävt skadestånd för att hon inte har fått någon semesterledighet från sitt jobb.

Öh, nej? Man har inte semester när man sitter i fängelse. Där gäller helt andra lagar, och man är skyldig att delta i olika program – till exempel studier eller jobb. Det är ingen anställning. Självklart tillämpas arbetsmiljölagen, precis som den ska, men den säger ingenting om semester.

Men det är väl inte så lätt att inte förstå saker och ting jämt. Synd för henne bara att folk tycker att det är så absurt att det blir stora nyheter. Jag har förresten inte haft semester på några år nu. Jag önskar verkligen att jag kan ha en riktig semester utan att behöva vara tillgänglig hela tiden, det vore helt underbart…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/semester-i-fangelset/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.