Stor kock

Det finns en stor kock i dig” – sagt till en manlig deltagare av Markus Aujalay, en av domarna i TV-programmet Sveriges Mästerkock. Om man nu själv är kock, har man då inte hört varenda kock-skämt som finns? Bryr man sig inte om att det låter roligt att uttrycka sig så, eller fattar man inte att det är roligt? Vi garvade i alla fall högt här hemma.

Apropå mat, det verkar som om många har svårt med att variera vardagsmaten hemma, men det är så enkelt egentligen. Om man bara utgår ifrån att varje protein kan serveras med antingen pasta, ändlösa varianter av potatis, nudlar, bönor, rostade rotfrukter, ris eller någon sorts korn, så har man säkert 30 maträtter bara med falukorv och köttfärs. Minst. Anpassa sås och tillbehör därefter, så är det hur enkelt som helst.

Korv

Jag försöker att laga något nytt en gång varje vecka. Men mitt nästa matprojekt har ingenting med mig själv att göra egentligen, utan min bästa vän M. Han är minst sagt enformig när han lagar mat, och verkar äta samma sak i stort sett varje dag. Näringsriktigt och vällagat i och för sig, men jag skulle tycka att det blev dötråkigt efter ett tag. Så mitt projekt är att komma på något han kan göra storkok av, som omväxling. Jag har tusen idéer, men att få honom att nappa på någon enda kan bli svårt…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/stor-kock/

2 kommentarer

  1. He he, jag minns schlagern och han i poodles som hade en falukorv i brallan…

      • on februari 24, 2012 at 21:02
      • Svara

      Hahaha, det missade jag!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: