Tortyrmetoder

Apropå det här med sträckbänk, jag såg ett program för några år sedan som handlade om de mest grymma och ovanliga gamla tortyrmetoder som har används genom tiderna. Jag kommer inte ihåg allt i detalj, men det var två stycken som verkligen fastnade. Nu är det ju inte bara själva den fysiska tortyren som är tortyr, utan även stegen innan. Hot om tortyr och att få se tortyrredskapen är nog ofta tillräckligt illa.

Hur som helst, en av de tortyrmetoder det handlade om gick ut på att placera och binda fast en människa sittande på en stol utan sits, och sätta en snabbväxande bambuplanta under. Det finns tydligen varianter som kan växa upp till en meter om dagen, och växte helt enkelt in i människan som satt på stolen.

Tydligen, och helt förståeligt, var smärtan ganska outhärdlig när den växte genom köttet och penetrerade organen tills man helt enkelt dog. Jäkligt vidrigt, man kunde tydligen känna när olika saker inuti en gick sönder!

Den andra metoden gick ut på att lägga en människa raklång i en kanot (jag tror att det var i någon sydamerikansk djungel), fastbunden såklart, och sedan smörja in vederbörande med diverse godsaker. Honung, och annat som insekter gillar.

Sedan skjutsade de helt enkelt ut människan på floden, i gassande sol, och lät honom bli stucken och biten till förbannelse. På kvällen gav de honom mat och vatten så att han överlevde, och gjorde likadant varje dag. Självklart fick han ligga i sin egen avföring också, så att det blev lite extra infekterat. Härligt, va?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/tortyrmetoder/

2 kommentarer

  • Tofflanfebruari 25, 2012 kl. 19:42
  • Svara

  Vidrigt!!

   • februari 25, 2012 kl. 20:56
   • Svara

   Ja, helt ofattbart att nån kommer på sånt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.