Valet av mugg

Är det bara jag som tycker att kaffe är olika gott beroende på vilken mugg man dricker det ur? Ganska konstigt egentligen. Om jag utgår ifrån kaffet jag brygger hemma, som är i det närmaste likadant varje dag, så är det ändå mycket trevligare och godare när jag använder den här, min favoritmugg. Jag fick två likadana av syrran för en herrans massa år sedan, men en har dött.

Valet av mugg

Vanliga fem-kronorsmuggar från Ikea ger inte samma upplevelse. I och för sig har jag någon lika billig variant från någon annan kedja som är mycket snyggare, och därmed lite roligare att titta på, men de är inte heller helt bra. De sämsta muggarna är ganska tjocka, och inte så sköna att hålla i. Tänk att sånt faktiskt påverkar!

Eller så gör de inte alls det, utan jag bara inbillar mig. Men det spelar egentligen ingen roll. Om jag har fått för mig att det är godare i en särskild mugg, så är det självklart så.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/valet-av-mugg/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanfebruari 12, 2012 kl. 13:39
  • Svara

  Mina favoritmuggar för kaffe är dem jag har hos Anna och hemma – före detta senapsburkar för apotekssenap. Muggarna är utan öron och såna där Höganässaker, bruna. Mums! 😀 Fast jag blir lite trackad för dem av somliga… 😉

   • februari 12, 2012 kl. 14:20
   • Svara

   Hahaha! Aldrig provat att använda dem som muggar, men det var ingen dum idé alls!

  • Annafebruari 12, 2012 kl. 18:31
  • Svara

  Jag har en senapsburk fast röd. Den är super 😀

   • februari 12, 2012 kl. 19:17
   • Svara

   Åh, en till! Ska nog prova en nästa gång jag kommer över en…

  • monicaschfebruari 12, 2012 kl. 22:06
  • Svara

  Påste smakar delikat i min drakmugg inköpt vid kinesiska muren. Varje morgon.

   • februari 13, 2012 kl. 08:32
   • Svara

   Drakmugg, åh! Den vill jag se någon gång!

  • Tantilurafebruari 13, 2012 kl. 09:47
  • Svara

  Skönt att det finns fler som bryr sig om vad de dricker kaffet ur! Det viktigaste är, tycker jag, att den inte är för tjock och att kanten är formad så att man inte har ’hål i läppen’ – att det inte liksom läcker ner på koppen varje gång man dricker. Jag har flera favoriter i olika storlek, färg och form – humöret och hur långt det är till bryggaren får avgöra vilken det blir! 🙂

   • februari 13, 2012 kl. 10:08
   • Svara

   Ja! Det där med hål i läppen drabbas jag ofta av när jag dricker ur fel mugg! 🙂 Jag har alla muggar strategiskt placerade i skåpet ovanför kaffebryggaren.

    • Tantilurafebruari 13, 2012 kl. 16:57
    • Svara

    Joda, mina muggar står också i skåpet som är ovanför bryggaren. Det är mer hur långt det är för påfyllning som får avgöra storleken för den har faktiskt betydelse (!) när man tar med muggen ut i trädgården. 😀

     • februari 13, 2012 kl. 17:02
     • Svara

     Hahaha! Det är en riktigt bra poäng faktiskt!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.