Vitt och skabbigt

Är det någon som faktiskt har det lika sterilt och tråkigt som det kan se ut på bilder av lyxiga hem i diverse heminredningstidningar? Det är bara vitt och skabbigt. Jag förstår inte grejen. Jag gillar färg, roliga prylar, lampor och tyg! Syns inte all eventuell smuts och damm mycket mer i ett vitt hem? Och var finns alla saker som normalt finns i ett hem? Eller har man inga saker? Hur funkar det med ungars leksaker och husdjur, och ekot som måste uppstå i brist på tyg och prylar?

Jag trodde också, eller kanske hoppades, att shabby chic-stilen hade dött vid det här laget. Jag tycker att det är så sjukt fult. Jag kopplar liksom ihop det lite med användandet av väggord (usch!), torkade blommor och annat vidrigt puttenutt. Tavlor med bilder som inte säger något, eller med klyschiga citat som ingen lever efter i alla fall, och egenhändigt renoverade och vitmålade möbler som såg sitt bäst-före-datum 1970.

Saker ska ha en funktion. Helst ska de självklart vara snygga också, men det spelar ingen roll om de inte uppfyller sitt syfte. Ja, jag fattar väl att alla har olika smak, och jag inser att en del känner sig påhoppade eller kränkta av att läsa om vad jag tycker. Men med tanke på att vi tycker olika så är vi kvitt, så det så. Jag tycker att shabby chic är vitt och skabbigt.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/vitt-och-skabbigt/

10 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Chabbichic är så fult att jag vill skrika rätt ut..precis som med väggord.

   • februari 6, 2012 kl. 15:12

   Härligt, en medbrottsling! 🙂

 2. JAAA fy för vitt, shabby chic och väggord! 😈

   • februari 6, 2012 kl. 17:28

   Ni har bra smak ni, tjejer!

  • monicaschfebruari 6, 2012 kl. 17:40

  Shabby chic måste vara på väg ut. I Lindhagensgallerian var det i alla fall rea på en massa fakenötta möbler.

   • februari 6, 2012 kl. 18:19

   Bra! De gick säkert åt ganska snabbt… 🙂

 3. Shabby chic kan vara vackert om det är äkta!
  I “kråkslottet” 110 år gammalt, finns shabby chic
  som för mig representerar “spår av liv”.
  Hemma finns inget vitt och sterilt!
  Med hundar och katter och för mycket “bra att ha”
  prylar, kan man glömma all steril inredning! 🙂

   • februari 8, 2012 kl. 08:48

   Ja, det håller jag med dig om!
   Gamla möbler kan vara oerhört vackra, men när det är en Billy-bokhylla som är sandpapprad för att se sliten ut, då sparkar jag bakut!

 4. förstår mig inte på den där inredningsstilen alls. jag vill ha det mysigt, man ska se att någon bor där. Lite stök får det vara men med måtta, stökigt men ändå fint och mysigt på nåt vis så gillar jag det.

  sen är det ju så tråkigt med vitt, vitt, vitt och åter vitt.

   • april 11, 2012 kl. 12:27

   Precis så tycker jag också! Älskar färg och liv!

 1. […] Vidrigast på länge Posted on 09:11, april 11th, 2012 by Klara Jag höll på att dö en smula när jag kollade på ”Allt till salu” i går. Eller kollade var väl fel ord, det stod på i bakgrunden medan jag lagade mat. Så hör jag om någon flerbarnsmamma (som skulle sälja en fåtölj) berätta om sina renoveringsprojekt. Hon hade köpt något bord som skulle ”shabbas” – alltså göra det jävligt fult, vitt och slitet, så att det blir shabby chict. Aj. Shabbas? Det var nog det värsta och vidrigaste ordet jag har hört på länge. Vet ni inte jag tycker om det så kan ni kika här. […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.