Vitt och skabbigt

Är det någon som faktiskt har det lika sterilt och tråkigt som det kan se ut på bilder av lyxiga hem i diverse heminredningstidningar? Det är bara vitt och skabbigt. Jag förstår inte grejen. Jag gillar färg, roliga prylar, lampor och tyg! Syns inte all eventuell smuts och damm mycket mer i ett vitt hem? Och var finns alla saker som normalt finns i ett hem? Eller har man inga saker? Hur funkar det med ungars leksaker och husdjur, och ekot som måste uppstå i brist på tyg och prylar?

Jag trodde också, eller kanske hoppades, att shabby chic-stilen hade dött vid det här laget. Jag tycker att det är så sjukt fult. Jag kopplar liksom ihop det lite med användandet av väggord (usch!), torkade blommor och annat vidrigt puttenutt. Tavlor med bilder som inte säger något, eller med klyschiga citat som ingen lever efter i alla fall, och egenhändigt renoverade och vitmålade möbler som såg sitt bäst-före-datum 1970.

Saker ska ha en funktion. Helst ska de självklart vara snygga också, men det spelar ingen roll om de inte uppfyller sitt syfte. Ja, jag fattar väl att alla har olika smak, och jag inser att en del känner sig påhoppade eller kränkta av att läsa om vad jag tycker. Men med tanke på att vi tycker olika så är vi kvitt, så det så. Jag tycker att shabby chic är vitt och skabbigt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/vitt-och-skabbigt/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tatianafebruari 6, 2012 kl. 14:54
  • Svara

  Chabbichic är så fult att jag vill skrika rätt ut..precis som med väggord.

   • februari 6, 2012 kl. 15:12
   • Svara

   Härligt, en medbrottsling! 🙂

  • Tofflanfebruari 6, 2012 kl. 17:19
  • Svara

  JAAA fy för vitt, shabby chic och väggord! 😈

   • februari 6, 2012 kl. 17:28
   • Svara

   Ni har bra smak ni, tjejer!

  • monicaschfebruari 6, 2012 kl. 17:40
  • Svara

  Shabby chic måste vara på väg ut. I Lindhagensgallerian var det i alla fall rea på en massa fakenötta möbler.

   • februari 6, 2012 kl. 18:19
   • Svara

   Bra! De gick säkert åt ganska snabbt… 🙂

  • catdogsfebruari 8, 2012 kl. 05:04
  • Svara

  Shabby chic kan vara vackert om det är äkta!
  I ”kråkslottet” 110 år gammalt, finns shabby chic
  som för mig representerar ”spår av liv”.
  Hemma finns inget vitt och sterilt!
  Med hundar och katter och för mycket ”bra att ha”
  prylar, kan man glömma all steril inredning! 🙂

   • februari 8, 2012 kl. 08:48
   • Svara

   Ja, det håller jag med dig om!
   Gamla möbler kan vara oerhört vackra, men när det är en Billy-bokhylla som är sandpapprad för att se sliten ut, då sparkar jag bakut!

  • Jilina.seapril 11, 2012 kl. 12:16
  • Svara

  förstår mig inte på den där inredningsstilen alls. jag vill ha det mysigt, man ska se att någon bor där. Lite stök får det vara men med måtta, stökigt men ändå fint och mysigt på nåt vis så gillar jag det.

  sen är det ju så tråkigt med vitt, vitt, vitt och åter vitt.

   • april 11, 2012 kl. 12:27
   • Svara

   Precis så tycker jag också! Älskar färg och liv!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.