D-vitamin och träning

Världen tilltalar inte mig särskilt mycket klockan fem på morgonen. Eller knappt alls, faktiskt, särskilt inte när jag har sovit dåligt. Jag har redan tagit mig till rehab på Lidingö och bytt om inför morgonens träningspass. Sitter här på bänken i omklädningsrummet och gäspar så att käken håller på att lossna, så jag kan ju inte direkt påstå att jag känner mig taggad och redo… Det var en kamp att ens komma hit, och jag har skitont. Men det blir säkert bättre när vi kommer igång. Det ska bli tungt och excentriskt i dag.

Vi pratade lite om D-vitamin sist, och hur det faktiskt kan påverka smärta också. Jag har forskat lite om rekommenderade doser i mat, och åsikterna går isär helt och hållet. Kostdoktorn rekommenderar minst 2000 IE (internationell enhet) per dag, men säger att 4000 kan vara ännu bättre. Livsmedelsverkets lägstanivå för att inte utveckla en bristsjukdom är 3-400 IE per dag, och säger att högsta regelbundna maxintag bör vara 2000 IE. Marginalen mellan lagom och för mycket är tydligen riktigt liten, och det är inga roliga skador man kan få.

Man blir alltså inte mycket klokare av en snabb googling, men det lutar åt 2000 IE (50 microgram), bara jag kan hitta tabletter till vettigt pris någonstans. Och så ska jag försöka komma ihåg att få med mig en brun utan sol-kräm hem också. Men nu: Döden i form av sjukgymnasttortyr! Wish me luck…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/d-vitamin-och-traning/

2 kommentarer

  • Tofflanmars 13, 2012 kl. 09:25
  • Svara

  Jag håller tummarna att du överlever!!!

   • mars 13, 2012 kl. 10:27
   • Svara

   Tack! Tyvärr dog jag. Äh, det var inte alls så farligt faktiskt. Ganska kul, till och med…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.