Dödsmat och orakad armhåla

Linas som har en (eller rimligtvis två) orakad armhåla visades i direktsändning av Melodifestivalen i lördags, förevigades, har orsakat en storm på nätet, och finns självklart på Facebook. Varför? Jo, för att folk känner avsky och är hatiska mot folk som inte rakar sig. Lina själv tar det med ro, och bryr sig inte så mycket:
-“Det är inget jag bryr mig om. Det är bara konstigt att vi inte har kommit längre i den här frågan“, säger hon till Aftonbladet.

Jag håller med Lina. Varför blir folk så jäkla upprörda över de val en för dem fullständigt okänd människa gör? Det påverkar faktiskt ingenting. Och även om jag själv rakar mig, så kunde jag nog inte bry mig mindre om hur andra gör. Hur ser folks liv ut, om man lägger en massa energi på en sån grej, och om man häver ur sig hatiska kommentarer? Herregud, stackars Lina.

Rakhyvel, att raka sig. Orakad

Vidare läser jag om en studie som pågått i 22 till 28 år, om att rött kött ger högre risk för att dö i cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. 13% högre för den som äter en portion obearbetat rött kött om dagen, och 20% högre om man äter bearbetat kött, som till exempel bacon eller korv. Det påstås att mellan 7 och 9% av dödsfallen kunde ha skjutits upp, om deltagarna hade konsumerat mindre än en halv portion rött kött dagligen.

Det blir lite lustigt, eftersom tidningen har en artikel en bit upp som handlar om LCHF-kost. Det handlar om Monique som tidigare var överviktig, men lärde sig äta rätt med hjälp av LCHF. Inga, eller väldigt få, kolhydrater alltså. Mycket kött. Nu är hon normalviktig och mår bra, och beskriver att hon var matmissbrukare och kunde inte sluta äta innan hon gick på diet. Jag tänker inte lägga någon värdering i det här nu, för lagom är bäst och det är klart att man bli överviktig om man äter för mycket – oavsett vad man äter. Men det blev lustigt med studien bredvid artikeln.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/dodsmat-och-orakad-armhala/

4 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Kött eller inte kött – grönsaker eller inte grönsaker and so on. Tänker ibland när debatten är igång att Raskens och Duvemåla var glada om de fick upp en “knöl” att tugga på ibland. Vi har stora problem att vara glada över att vi har hur mycket mat som helst att välja på och stora problem med att låta var och en göra sina val.

   • on mars 13, 2012 at 15:35
   • Svara

   Haha, verkligen! Det blir så löjligt när man sätter det i perspektiv!

 2. Ha ha ha, de har inte sett mina armhålor! Jädra rotborstar under dem för tillfället!

  Jag äter inte rött kött, men det är mitt val och jag vidhåller att varierad kost är bäst, inte överdriven åt ena eller andra sidan. Men så idiotiskt av tidningen att ha dessa prylar bredvid varandra. Trovärdigheten, liksom…

   • on mars 13, 2012 at 16:18
   • Svara

   Haha, rotborstar! Du kan tydligen enkelt bli kändis om du vill, det är bara att gå med armarna uppåt!
   Du kommer även att bli cirka 150 år gammal. 🙂

 1. […]   SVT   2   3   SR   Arga Klara   Hann Friden  med flera […]

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.