Ett steg till

Jag hade verkligen behövt åka färdtjänst till intervjun för färdtjänst i morse! Resan gick riktigt dåligt. Tur att jag hade en och en halv timme på mig att åka två stationer… Innan första avstigningen satt jag mittemot en tjej som målade naglarna. Hur tänker man då? Det stank. Hon försökte läsa en tidning utan att kladda, det gick sådär. Visste ni förresten att det finns en vaktmästartjänst i kommunen, där man kan få gratis hjälp med sånt som att byta gardiner och glödlampor? Det vore ju toppen! Enda kruxet är att man måste vara över 75 år…

Glödlampa. Ett steg till

Själva intervjun då? Jovars. Det var en trevlig dam jag fick träffa. Hon var bra på att lirka fram detaljer och se saker från flera håll. Det märktes att hon var van att prata med folk som inte hade det så lätt alla gånger, utan att låta nedlåtande eller övertydlig. Jag hade med andra ord kunnat vara lite mer flärdfull utan problem. Hon sa att det lät som om jag borde få färdtjänst, med de problem jag har, men att läkarintyget var lite vagt. Igen. Så hon skulle skriva sin utsaga och förstärka den faktiska problematiken. Svar kommer om 2-3 veckor!

På hemvägen kom solen fram, bara för att försvinna lagom till kaffet var klart. Har städat lite, tvättat några baljor, plockat med prylar och kramat katterna. Viktiga saker. Det känns riktigt bra just nu – i huvudet, inte i kroppen. Den har trasslat som fasen hela dagen. Nu händer det inte så mycket mer i dag, förutom att hänga tvätt. Förhoppningsvis stupar jag i säng i kväll och mår toppen i morgon bitti.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/ett-steg-till/

5 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Nu följer jag dig med bloglovin och blogkeen så följ mig med 😀

 2. Håller mina tummar på att du får färdtjänst :). Jag vill ha det jag också, men det är tydligen svårt att få det. Jag har tydligen inte nog med problem :(.

   • on mars 27, 2012 at 08:35
   • Svara

   Tack snälla du! Om jag får nej tänker jag gå tillbaka till läkaren och be om ett nytt intyg, och sen söka direkt igen. Om och om igen tills de tröttnar på mig. 🙂 Sluta inte försöka!

 3. Asså förstår inte grejjen med att määäjka sig bussen . Stinker WT lång väg.

  Kram

   • on mars 27, 2012 at 09:39
   • Svara

   Ja, jag fattar inte hur de lyckas. Jag skulle få mascara på kinderna och ögonskugga i käften, liksom.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.