Färgblind och sol

Det är inte lätt att vara färgblind. Särskilt dåligt är det om man har hand om att skriva skyltar som beskriver varorna som säljs i mataffären.

Samma mataffär sålde något av det dummaste jag sett på länge i fruktväg: Hello Kitty äppelklyftor i en liten påse, för dryga hundringen kilot. De såg inte ens fräscha ut!

Vem köper sånt, liksom? Om ungen verkligen vill ha äpple och man inte har någon kniv med sig, är det väl bara att bita loss en bit? Jaja, skit samma. Det har varit en himla fin dag. Vi sov länge, åt frukost halvnakna i solen på altanen, kollade på när grannen med ladugård skalade en död upp-och-nerhängande ko, gick en promenad med vovven, stektes i solen, såg fjärilar och bin, blommor och bin samt slappat. Älskaren R har klippt lite buskar och vänt upp jorden i en rabatt. Sånt som inte jag orkar, helt enkelt.

Sedan åt vi räkor, i mängd, tillsammans med Rs föräldrar. Vi hade sammanlagt tre kilo räkor plus ett halvkilo skagenröra, så vi utövade någon sorts feeding frenzy till middag. Sjukt gott! Det är helt kolsvart ute nu, och ganska kallt, så det blir en innekväll. Har varit ute i stort sett hela dagen, så det blir skönt. Jag har bränt mig på axlarna…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/fargblind-och-sol/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Jag undrar jag om du inte har varit på “min” Tokeria..? Där kan det se ut som ovan!..

   • mars 24, 2012 kl. 20:39
   • Svara

   Nix! Den här Tokerian låg i Nyköping!

 2. Ha, ha, ha!!! Så knasigt med plommonen!

   • mars 24, 2012 kl. 21:50
   • Svara

   Ja, hahah! De orkade säkert inte byta skylt (eller plommon), men det ser så himla dumt ut!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.