Felstavade nyckelord

Apropå bloggare som egentligen inte bloggar, utan bara skriver ursäkter till varför de inte bloggar, eller visar 10 bilder från WeHeartIt, jag har hittat en annan sak som jag stör mig på. Om man anser sig vara bra på något, till exempel mode, borde man inte i alla fall kunna stava till skjorta eller tröja? ”Stjorta” och ”tröjja” är inte alls ovanligt… Eller om man har någon form av inspirationsblogg, varför kollar man inte två gånger att det är rätt, i stället för att skriva ”insperation” som rubrik?

Det ser så himla dåligt ut, och trovärdigheten åker liksom i botten på en gång. Ok, du påstår att du kan väldigt mycket om just det här, men om du inte ens vet hur det stavas, hur ska vi läsare då tro på det? I en blogg förmedlar man sig ändå i skrift, och kan man inte skriva så, ja… Kanske dags att hitta på något annat som har med det du är självutnämnd expert på att göra. Det är ju inte meningen att man ska skratta när man läser om någon som är ”mano dipprisiv” (manodepressiv), så det är faktiskt ganska viktigt.

Självklart måste man inte stava rätt hela tiden – alla gör fel då och då! Ibland är det slarv, och ibland för att man inte vet. Men just de där nyckelorden som är så viktiga för din nisch, de måste man faktiskt stava rätt. Där finns liksom inga ursäkter.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/felstavade-nyckelord/

15 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmars 14, 2012 kl. 20:36
  • Svara

  Jag retar mig på folk som skriver ”medecin” och ”fotölj”. Det stavas ”medicin” och ”fåtölj”, liksom. Hur irriterande som helst! 😈 För att inte tala om ”tipps” – det stavas ju liksom ”tips”.
  /Världsbäst på kartan

   • mars 14, 2012 kl. 21:17
   • Svara

   Jevligt irreterande!! 😀
   /Oxå världs bäst.

  • Christinamars 14, 2012 kl. 21:56
  • Svara

  Ni glömde det där otyget med all särskrivning! / Är väl oxå världs bäst – fast jag kan ju egentligen inte stava så det är ett jäkla googlande ibland! 😀

   • mars 14, 2012 kl. 22:06
   • Svara

   Det kan jag skriva femtio inlägg om 😀

  • Annamars 15, 2012 kl. 11:09
  • Svara

  Om jag startar en blogg ska den handla om plåmböcker och jungeln.

   • mars 15, 2012 kl. 11:26
   • Svara

   Det ser jag fram emot!

  • Tofflanmars 15, 2012 kl. 12:59
  • Svara

  För att inte tala om alla svenskar som uttalar Web ”oebb”. Majgadd, vi är i Svärje! 👿

   • mars 15, 2012 kl. 13:06
   • Svara

   Haha, det har jag nog aldrig hört! Oeidrigt.

  • Anna Mariamars 15, 2012 kl. 15:38
  • Svara

  Jag får väl sluta blogga då, som är odrbilnd. Jag är det!

   • mars 15, 2012 kl. 15:46
   • Svara

   Haha! Det tycker jag inte att du ska göra! Alla stavar fel ibland, men har man en stor modeblogg ska man fan kolla upp hur man stavar skjorta. 🙂

  • Anna Mariamars 15, 2012 kl. 15:49
  • Svara

  Ligger något i det! Okey jag fortsätter väl ett tag till då – kom på att jag bloggar ju faktiskt mest för min egen skull. Det är i alla fall tänkt så. 🙂

   • mars 15, 2012 kl. 15:52
   • Svara

   Precis! Då är man inte lika beroende av att folk hittar till bloggen med hjälp av nyckelord heller. Det blir dessutom ofta bättre också. 🙂

   • mars 15, 2012 kl. 15:53
   • Svara

   Dessutom tror jag inte att jag någonsin har sett ett enda stavfel inne hos dig!

  • Anna Mariamars 15, 2012 kl. 16:11
  • Svara

  Lång o trogen tjänst – kan du förstå? Ordblind och har jobbat som sekreterare i 35 år. Går alltid emot bättre vetande. I o för sig har ju faktiskt det varit ett sätt ge mig f-n att ge skolan på käften, när de tyckte jag var ett hopplöst fall.

   • mars 15, 2012 kl. 16:23
   • Svara

   Oj, bra! Jag ger inte mycket för grundskolan, i alla fall inte som den var när jag var en frekvent besökare. Att bevisa för sig själv att man klarar något är skönt!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.