Grå choklad

Dagens i-landsproblem: Chokladpraliner som har fått en gråvit yta. Jag läste i DN att var tionde pralin i hela Europa slängs bort helt i onödan, bara för att de har ändrat färg! Det är inte mögel, det är inte farligt och ändrar egentligen inte smaken. Det kallas fettblomning, och beror på att fettet vandrar genom fyllningen och stelnar på ytan. Var tionde pralin! Skicka hit dem, för sjutton. Jag bryr mig inte om de är lite grå.

Något annat som har gått ut är skor. Gick förbi en skoaffär som hade utförsäljning av skor, och kunde inte låta blir att skratta lite åt formuleringen. Utgående kängor. Ja, kängor går man ut och går med. Alltså, jag fattar också att det kanske inte är himla roligt, men jag kunde i alla fall inte låta bli att kommentera det. Eller jo, liiite roligt kanske.

Grå choklad

 

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/gra-choklad/

2 kommentarer

  • Christinamars 18, 2012 kl. 16:06
  • Svara

  Liiiite roligt tycker jag också det var! 🙂
  Det där med pralinerna – det är som med (nästan) allt annat ätbart- titta, lukta och smaka och lita på ditt eget omdöme!

   • mars 18, 2012 kl. 16:27
   • Svara

   Ja, liiiite kul! Omdöme, precis. Det är vad som saknas hos en hel del folk! 🙂 Jag skulle aldrig få för mig att slänga något ätbart enbart för att datumet har passerat!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.