Dum kritik och slentrian

För ett tag sedan tog Ica bort lågprismärket Euroshopper, och införde samtidigt Ica Basic, i liknande rödvita förpackningar. Det kan väl liknas vid det gamla hederliga Blåvitt, som fanns på Konsum förr i tiden. Men var det någon som trodde att Ica Basic-varorna var något annat än Euroshopper? Tydligen, ganska många. Eller så låtsas de bara för att få rubriker. Nu går Minna Hellman på Konsumentföreningen ut i Aftonbladet och säger att det är olyckligt att de inte talar om det för kunderna, och att övergången har varit otydlig.

Det tycker inte jag. Ica säger att de har meddelat övergången i pressmeddelanden. Det är bara det att Minna Hellman inte tillhör någon fristående kritisk grupp, för Konsumentföreningen är Icas konkurrent Coop. Hela grejen blir löjlig, för Aftonbladet har kanske inte kollat upp vem som framför kritiken, och Minna Hellman själv framstår som inte särskilt smart, eller en sån som tar för givet att människor är dumma i huvudet, om hon inte tror att man förstår.

Nyheter, tidning och dator

Apropå det jag skrev om lärare häromdagen (läs här), i dag stod det i DN om en skolklass i Mölndal som fått öva på att böja ordet neger på engelsklektionerna,* och att översätta meningar som ”Vargarna åt upp negrerna” till engelska. Rektorn säger att det inte ska förekomma nedsättande ord på skolan. Läraren i fråga säger att det är jätteolyckligt, och bortförklarar händelsen med att stencilerna används slentrianmässigt och kommer från en gammal lärobok.

Ja, det är verkligen riktigt olyckligt att du som lärare inte har någon koll på vad du lär ut, att du inte är förberedd utan går på slentrian, och att du inte kände till det i förväg. Jätteolyckligt, precis som du säger. En del människor borde inte få ha kvar sina jobb, det finns säkert flera andra som skulle göra det bättre.

* Det heter inte engelska- eller svenskalektioner, försök komma ihåg det.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/ica-basic-euroshopper/

10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Nomen Nescio on mars 22, 2012 at 12:49
  • Svara

  Vi är snart tillbaka i tredje rikets indoktrinering och åsiktslikriktning med bokbål och förföljelse av de som inte klarar PKtesten.

   • on mars 22, 2012 at 12:53
   • Svara

   Haha, kanske. Men med tanke på rektorns och skolans hållning i frågan är det riktigt dumt. I övrigt tycker jag att folk ska få göra och tycka vad de vill.

 1. ang. ICA Basic – Åh, en så’n korkad kritik! Och var fick hon all den luften ifrån så att hon tycker hon kan att dumförklara alla konsumenter!
  Ang. Läraren – Sicken korkskalle och dessutom heter det neger, negrer, negrerna – om man nu överhuvud taget måste ge sig på att böja detta infekterade och politiskt så inkorrekta ord!

   • on mars 22, 2012 at 15:58
   • Svara

   De som köper lågprismärken kan ju inte undgå att märka att de är likadana, liksom…
   Tack för dagens grammatiklektion!

 2. Meh! Du blev väl inte sur? 🙂

   • on mars 22, 2012 at 16:46
   • Svara

   Haha, nej! Inte det minsta! 🙂 Däremot såg jag nu att jag hade hoppat över en bokstav, jag fattade inte ens att det var mig du rättade! Haha!

 3. Så jäkla löjligt! Klart som korvspad att ICA Basic är f d Euroshopper! Vem har inte fattat det? (Dumhuvena, uppenbarligen…)

   • on mars 22, 2012 at 22:05
   • Svara

   Jag läste kommentarsfältet på Aftonbladet, och det verkade vara en hel del som inte hade en aaaaning! Haha!

 4. Meeee..är det den mest alarmerande nyheten i världshistorien liksom.DE BYTER NAMN ! En hel värld skakar liksom. Idioter . Ja, inte ni då mina små gullvippor men det förstod ni jue redan .

  :-*

   • on mars 23, 2012 at 12:35
   • Svara

   Haha ja, det är jävligt konstigt vad en del människor tycker är viktigt! Kram!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: