Ironi och dumma kurser

Jag läste i Expressen att Arbetsförmedlingen i Göteborg har köpt en kurs i genusvetenskap av föreläsaren Klaus Finck, och nu ångrar de sig. Det är en fyra veckor lång starta eget-kurs, där manligt och kvinnligt beteende tydligen är ett av momenten. Deltagarna har fått lära sig att den kvinnliga hjärnan har ett “tjat-gnäll-och tyck-synd-om-mig-själv“-centra, medan männens hjärnor har ett “skrev-kliar-område“.

Man kan även läsa i kursmaterialet att kvinnligt kroppsspråk utmärks av “vippande gång” och “vädjande blick“. Kvinnor har även någon sorts “banta-eller-baka-kakor“-kontroll i hjärnan. På en bild, som är en gammal humorbild över mannens hjärna, antyds det att män bara tänker på sex, och att hjärnan har en “sikta rätt på toaletten-cell“. Kvinnor har i stället ett område i hjärnan för “glittrande föremål och diamanter“, och ett för skor.

Skor. Om dumma kurser i genusvetenskap

Klaus Finck själv säger att materialet ska skoja till det, och slå hål på fördomar. Om man känner till något kan man också påverka det, och så säger han att kvinnligt kroppsspråk inte tillför någonting till företagande. Han har säkert en hel del poänger, men det sätt han framför dem på är verkligen skitdåligt, för folk fattar ju inte ironi. Och ytterligare en gång framgår det hur lite koll Arbetsförmedlingen faktiskt har.

Jag väntar ju på en kallelse till ett möte där vi i grupp bland annat ska lära oss fylla i en blankett. Det är bara det att jag har fyllt i den där blanketten varje månad i snart ett år, och att varje gång man får den följer det med en oerhört utförlig instruktion. Och den är inte ett dugg krånglig att fylla i, ens utan instruktion. Tänk om man slapp allt sånt skit, och om de faktiskt kunde sluta utgå ifrån att alla är handikappade i huvudet. Ge hjälpen till de som ber om det, i stället för att bunta ihop alla som boskap. Och se över vad ni betalar för, för nu verkar det ramla pengar på flummiga coacher och dumma föreläsningar.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/ironi-och-dumma-kurser/

2 kommentarer

 1. Jag skulle ha behövt hjälp att fylla i alla idiotblanketter från a-kassan i stället. Fy te rackarns, där räckte det inte med att vara normalbegåvad. Och man fick inte heller ringa och fråga, för då STÖRDE man, typ. Mejla kunde man inte heller göra till vissa.

  Flummiga coacher finns det gott om, även såna som inte känner till de enklaste skatteregler (“måste jag skatta om jag har eget företag?”)

  Nej fy, nu går jag igång! 👿 Bevare oss väl!

   • on mars 30, 2012 at 13:33
   • Svara

   Haha, ja! En gång för länge sen ringde jag och frågade hur jag skulle göra, följde instruktionerna och fick inga pengar för det inte var rätt ifyllt. Haha!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.