Missnöjd med gymmet

Det här handlar om gymmet, men först måste jag spy lite galla på alla larm om farliga livsmedel! Fattar inte folk att allt är farligt om man överdoserar? Nu senast gäller det Coca-cola och Pepsi, som måste ändra sitt recept för att slippa ha en etikett som talar om att drycken är cancerframkallande. Det är färgämnet som innehåller ett ämne, som enligt en ny lag i Kalifornien listas som cancerframkallande vid ett visst värde.

De ändrar receptet i hela USA, inte för att det faktiskt finns någon cancerrisk (om man inte dricker 1000 burkar), utan för att receptet ska vara likadant i hela USA. Det finns inga vetenskapligt belagda risker för människors hälsa. Substansen påverkar möss och råttor, men inte människor. Litegrann som larmen om sötningsmedel, som folk i allmänhet fortfarande tror är farligt. Men det är väl lite så, att folk inte använder sunt förnuft. Det är allt eller inget, och väldigt få tar reda på hur det faktiskt ligger till.

I går kväll klagade jag på öppettiderna på gymmet där jag går. De stänger alldeles för tidigt på helger. Dessutom saknas det en hel del utrustning för oss som vill använda fria vikter i så stor utsträckning som möjligt, även om maskinparken är stor. Och det visar sig att jag inte är ensam, enligt en undersökning från Svenskt Kvalitetsindex (SKI). Mer än var femte kund har haft anledning att klaga på gymmet det senaste året, och det träningscenter som har de nöjdaste kunderna är Friskis & Svettis.

Hantel. Många är missnöjda med gymmet

Precis dit jag går. Säkert bra om man hoppar runt i ring eller kör spinning, men gymmet lämnar en hel del att önska. Det som är bra är att det är stort, fräscht och ganska folktomt. Men just gym verkar inte riktigt vara deras grej. Dipsracket sitter löst, så har man riktig otur kan det välta. Bälten och sånt finns enbart i storlek large. Det saknas bänkar, vikter och stänger i olika varianter, det finns dubbelt av någon maskin som isolerar en benmuskel, men ingen pec dec. Det finns inget att slå på. Och det är alltid väldigt smutsigt.

Det finns inget kort för enbart gymträning, och det är helt stört. Jag måste punga ut med 3000 kronor för ett år, för ett halvdåligt gym som ligger ganska dåligt till, och visst har jag tillgång till alla gympaklasser men jag vill inte ha det! Jag kan dessutom inte utnyttja det! Innan jag flyttade hit gick jag till en atletklubb, ett källargym i en sporthall med mest fria vikter och några maskiner. Det kostade 700 spänn om året, och det är ungefär vad det är värt. Så nej, jag är inte en av de där kunderna som är nöjda med gymmet. Men jag har inte så mycket att välja på.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/missnojd-med-gymmet/

2 kommentarer

  • Tofflanmars 12, 2012 kl. 19:29
  • Svara

  3000 spänn? Fy te rackarns! Nää, jag tror jag väntar lite till med att träna på gym…

   • mars 12, 2012 kl. 19:44
   • Svara

   Man brukar ha rätt till friskvårdsbidrag om man är anställd, kanske du kan passa på nu! :-p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.