Proteinrikt? Nej, men dyrt.

Vad fasen är det med den nya Nutrilettreklamen? De har kommit ut med fler produkter, nu senast någon sorts pasta i tomatsås och carbonara, med typ 300 kcal per portion. Va? Pasta innehåller runt 350 kcal per 100 gram (som är en normalstor portion), och de marknadsför rätterna som kalorisnåla och proteinrika. Men pasta är ju något vill man undvika, just eftersom det är ett väldigt kaloritätt livsmedel. Och hur sjutton blir pasta i tomatsås proteinrikt? Det är det inte!

Pasta är inte proteinrikt

Jag fattar inte hur folk går på sånt där. Grejerna är riktigt, riktigt dyra, runt 40 spänn för en portion pasta, som enligt recensionerna jag har läst inte ens smakar gott. En pasta carbonara ska innehålla ägg, fläsk och ost, hur sjutton blir det kalorisnålt? Är det något annat i så är det inte carbonara – punkt slut. Folk kan väl få för sig att det är bra att käka mat med pasta som huvudingrediens om man har viktproblem. Nja.

De måste tjäna helt sjukt mycket pengar på att kränga torr pasta som ska kokas i micron, och lura folk att tro att det är kalorisnålt. Visst, hela rätten innehåller kanske bara 300 kcal, men det är en väldigt liten portion, och inte ett dugg fräscht eller naturligt. Dessutom kan man käka en stor, gott gryddad kycklingfilé med en hel massa potatis och sallad till för samma kaloriinnehåll, och få betydligt mer protein. Billigare är det också.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/nutrilett/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Det är synd och skam att lura fölk på det sättet !

  Precis..kyckling eller lax med avocado..mycket nyttigare och godare , så det så
  Kram

   • mars 20, 2012 kl. 17:34
   • Svara

   Ja. Fast folk väljer ju själva vad de gör… Kram!

 2. Provade en gång, bara att det kändes intressant. Aldrig mer…. Fast fattiga studenter som äter bara spagetti är inte då tjockisar. Men det är enfaldig mat som det beror på.

   • mars 21, 2012 kl. 09:04
   • Svara

   Sant! Det är inget fel på pasta i sig, och om man enbart käkar det så behöver man ett halvt kilo okokt per dag. Rätt mycket när man tänker efter… Tack för att du delade med dig! 🙂

  • Adam Manssonnovember 3, 2019 kl. 12:45
  • Svara

  Enligt Stickan Andersson, salig i åminnelse så är inte folk så dumma som man tror, de är väldigt mycket dummare!

  1. Korrekt!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.