Odödlig schlager

Jaså, Loreen vann Melodifestivalen i år. DNs krönikör Hanna Fahl skriver: ”Loreen är kanske den mest värdiga vinnaren Melodifestivalen någonsin haft.” Alltså, jag vet inte det. Hon är snygg, ung och cool, men i övrigt var det väl inte så många rätt. Jag har hört låten två gånger nu, och jag kommer ändå inte ens ihåg refrängen. Jag tycker att den var ganska tråkig – liksom det mesta annat som var med och tävlade.

Vidare skriver Hanna Fahl att det var den första Melodifestivalfinalen någonsin där den gammeldags schlagern helt saknades, men då vill jag bara upplysa om att schlager betyder ”något som slår”, alltså den tyska varianten av engelskans ”hit”. Alltså lättsam pop, och det är väl självklart att den inte är likadan nu som den var på 70-talet? Schlagern är inte död, den kan omöjligt dö. Men de låtar som slår, blir hits, förändras med tiden. Precis som allt annat.

Konsert

Jag fick inte kolla på hela tävlingen i går heller, men jag såg de sista tre minuterna av poängutdelandet. Loreen verkade tro att Danny hade vunnit. Varför är det så ofta så, att den som vinner inte förstår det förrän det faktiskt uttalas? Det är inte första gången man ser folk som blir förvånade. Är folk i allmänhet så dåliga på att räkna?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/ododlig-schlager/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Christinamars 11, 2012 kl. 16:23
  • Svara

  Jag tror att hon och hennes låt har potential att vinna tom stor sådan. Kolla oddsen!
  Sen är det ju så att man får tycka prexsis vad man vill och i det här fallet så gillar jag faktiskt låten och artisten också.
  Fast jag hejade allt lite (extra) på Thorsten ’den förskräcklige’, dock inte att han skulle vinna. 🙂

   • mars 11, 2012 kl. 16:37
   • Svara

   Ja, det får man och det är tur att vi alla tycker så olika! Jag tror på några gamla ryska damer i finalen som samlar in pengar till sin kyrka. Hur härliga som helst!

    • Christinamars 11, 2012 kl. 18:55
    • Svara

    Du kan ha rätt men de vinner enbart för att det finns fler människor som röstar i öst….men gud, va’ sa jag – är jag en slag lightvariant av smygrasist eller va’! 😀

     • mars 11, 2012 kl. 19:30
     • Svara

     Kompisröstning är väl obligatoriskt! 😀

  • Bernhardinamars 11, 2012 kl. 17:06
  • Svara

  Värst var du var negativ då! 😉

   • mars 11, 2012 kl. 17:27
   • Svara

   Haha, ja, just om melodifestivalen har jag inte mycket gott att säga alls! 😀

  • catdogsmars 11, 2012 kl. 17:10
  • Svara

  Melodifestivalen har blivit mera show än musik,
  tycker jag.
  Saknar en riktig ”schlager”, vore kul att förnya
  sin badrumsrepetoar! 🙂

   • mars 11, 2012 kl. 17:28
   • Svara

   Precis! Det musikaliska, själva själen i vad det borde vara, saknas!

    • Christinamars 11, 2012 kl. 18:57
    • Svara

    Meh! är inte ni för unga för att tycka att det var bättre förr? 🙂

     • mars 11, 2012 kl. 19:32
     • Svara

     Inte då! Oftast tycker jag att det är bättre nu, och jag gillar förändring, men jag kan inte säga att det gäller melodifestivalen! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.