Tunnelbana och pizzamygel

Det verkar äntligen vara på gång med en utbyggnad av tunnelbanan ut till Nacka. I och för sig beslutades det redan på 70-talet, men det blev väl aldrig av då. Och även om ett nytt beslut har skett nu, så lär det ta minst 20 år innan vi kan åka tunnelbana dit – för det finns inga pengar i budgeten för en utbyggnad förrän 2020.

Det är verkligen dags (och har väl varit sedan 70-talet också) att bygga ut tunnelbanan, men med tanke på att var femte svensk redan bor i Stockholms län, och att det kommer någonstans runt 10.000 nya människor hit varje år, så finns det väl en risk att det behövs mer redan när den här linjen står klar. Det är ofta så mycket folk på tunnelbanan i rusningstrafik att man ofrivilligt får stå och kramas med någon, och för min del innebär det ju att jag överhuvudtaget inte kan åka på grund av smärtan.

Tunnelbana

Hela Södermalm är väl som en jävligt hålig ost redan, det är ett under att stadsdelen faktiskt står kvar trots alla tunnlar och bebyggelse under jord. Apropå ost, glöm inte att be om kassakvitto när du köper pizza. Vid en kontroll på nyårsdagen lade nio av tio pizzerior pengar direkt i kassalådan utan att registrera köpen, och sex av tio hade svart arbetskraft. Någon tog pengar ur kassan också. Inget jävla rent mjöl i deras påsar, alltså. Sånt gör mig jävligt irriterad och arg. Och det gäller säkert inte bara pizzerior, så hädanefter blir det kvitto på allt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/pizzerior-fuskar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.