Skriva något vettigt

Jag tycker att det är kul att surfa runt bland bloggar och kolla vad folk skriver om. Det finns flera bra länkkataloger och tjänster där man kan slumpa fram olika bloggar och få besök tillbaka. Oftast skriver folk inte om något vettigt, delar sällan med sig av åsikter eller något personligt alls. Det är ganska ofta man läser ursäkter om dåliga uppdateringar eller varför de inte bloggar. Jag fattar inte varför. Många skriver bara för sig själva, men vill ändå att andra ska läsa bloggen.

Laptop dator. Skriva

Eller så består inläggen bara av bilder, gärna flera olika på huvudpersonen i fråga med dagens outfit, med samma kläder på sig på varje bild. But why? Eller en bild, en rubrik på engelska som inte har något med varken texten eller bilden att göra. Självklart får folk göra som de vill på sina egna bloggar, det gör vi ju alla. Men när man uppenbarligen vill ha många läsare, och försöker få det, kanske det är bra att skriva något vettigt ibland. Bara en tanke, sådär.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/skriva-nagot-vettigt/

12 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jag skriver väl mest för mig själv och det är väl det vi alla säger att vi gör. Vet inte om man kan räkna mig som personlig men jag visar inte dagens outfit i alla fall- tror ingen skulle bli särskilt upphetsad av den, inte jag heller blir nämligen.
  Jag håller med dig om att det finns en himla massa väldigt lika tamsiga och ointressanta bloggar – lite karbonvarning kanske kunde vara på sin plats ibland. 🙂

   • on mars 7, 2012 at 19:44
   • Svara

   Ja, visst gör vi det! I vissa fall är det bara så uppenbart att folk inte alls skriver för sig själva, och det blir så fruktansvärt tråkigt!

 2. Det blev lite för kort det där om att skriva för oss själv för sen är det ju så att man vill bli läst men av hur många och varför varierar väl.

   • on mars 7, 2012 at 19:45
   • Svara

   Jag blir glad när folk gillar vad jag skriver – sen om det är tio eller hundra som gillar det spelar mindre roll egentligen. 🙂

 3. Jag blir också glad fast jag blir fortfarande förvånad också. 🙂

   • on mars 7, 2012 at 20:16
   • Svara

   Ja, jag också! 🙂

 4. Jag kan inte annat än instämma. Jag skulle knappast säga att jag skriver speciellt intressanta inlägg (haha), men det är ett lätt sätt för släkt och vänner att se vad man hittar på och ”hålla kontakt genom”. 🙂 Det var speciellt användbart när jag bodde i Spanien, telefonräkningarna blev höga och ALLA nära och kära ville veta vad man gjorde på dagarna. Genom bloggen behövde jag bara berätta det en gång. 🙂 Tacksamt (för plånboken om inte annat). ^^

  Men jag håller med om att det finns ruggigt tråkiga och omotiverade bloggar. Inte minst alla dessa fjortisbloggar.. Ugh! Menmen, det bästa är ju att alla får välja själva. 🙂

  Kramkram!

   • on mars 7, 2012 at 21:56
   • Svara

   Precis, man borde alltid ha ett syfte med det man skriver, eller varför man gör det! Har man inte det, utan bara har en blogg ”för att”, då blir det sjukt dåligt!

 5. Tack för tipsen! När jag startade min blogg (några veckor sedan) var jag helt övertygad om att jag skrev helt och hållet för min egen skull. F-n heller! Jag tycker det är skitkul när någon tittar in till mig och ännu roligare om någon gillar det jag skriver. Bekräftelse är fint att få!

   • on mars 7, 2012 at 21:59
   • Svara

   Ja! Men så länge man skriver av en anledning så blir det ofta bra!

 6. Haha! En klockren iaktagelse. Sådana bloggar stöter man på rätt så ofta. Det är helt ok att de finns – fast jag besöker dem inte mer än 1 gång 🙂

  Ha en fin dag!

  PS. Jag gillar namnet på din blogg 😉

   • on mars 8, 2012 at 08:38
   • Svara

   Ja, jag försöker att undvika dem också! Tusen tack!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: