Skum, choklad eller vad?

Ja, vad kallar ni dem egentligen? De här underbara fluffiga bollarna med mjuk maräng på insidan, kexbotten och chokladöverdrag, med eller utan kokos? Mums-mums är ju bara ett namn på ett varumärke, så själva bollarna heter ju inte så. Jag brukar säga skumbollar eller kokosbollar, i de fall det faktiskt är kokos på. Chokladbollar är ju något helt annat. Krämbullar har jag hört någon kalla dem, men vafan? Det är ingen kräm och ingen bulle! Kaka funkar ju alltid att säga också.

Hur som helst, goda är de! En av mina absoluta favoriter bland bakverk. Tyvärr är det skitsvårt att göra dem själv, när man som jag inte har en snoffsig köksmaskin som kan stå och vispa maräng i en evighet. För det görs inte på samma sätt som vanlig maräng som man gräddar.

En annan bra sak med såna här bollar är att älskaren R inte gillar dem! Det betyder att han inte äter upp alla innan jag knappt hinner smaka. Vad kallar du dem?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/skum-choklad-eller-vad/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Carolin on mars 29, 2012 at 20:34
  • Svara

  Det är en av mina favoriter också. Jag har tidigare hört något om gräddbollar fast jag blir osäker om de då menar något annat. Det är ju maräng i dessa och inte grädde

   • on mars 29, 2012 at 20:49
   • Svara

   Just ja, det har jag nog hört någon gång också! Fluff-nom!

 1. Hej Klara och tack snälla du för tipset. Vi skåningar kallar gärna dessa härligheter för gräddbullar. Tror att det har med känslan av att bita i grädde att göra och kanske inte innehållet. Många ungdomar och skolklasser som går runt och säljer dessa vid dörren. Det är jag glad för då jag gillar gräddbullar och speciellt de med kokos på. Hoppas du får en härlig helg! Kram!

   • on mars 30, 2012 at 10:23
   • Svara

   Aha! Så kan det vara! Vad lustigt egentligen att det är ett väldigt vanligt bakverk, men har inget egentligt namn. Det verkar bero på var man befinner sig och hur de ser ut! Tack detsamma, kram!

  • monicasch on mars 30, 2012 at 11:39
  • Svara

  Minns att någon sagt att man kokade ärtor för att få till innandömet i Mumsmums. Sant eller skrämselpropaganda? Det kan väl inte bara vara vispad äggvita?

   • on mars 30, 2012 at 11:50
   • Svara

   Haha! Det kanske kan stämma, som någon form av stabiliseringsmedel. När man gör egna är det äggvita och varm sockerlag som man vispar tills det har svalnat. Hur som helst, gott är det!

 2. Jaru… Jag vet inte vad jag säger, jag bara äter. Mums-mums helst. Chokladbollar med vitt klet i. Om de andra bollarna säger jag nog numera havrebollar.

   • on mars 30, 2012 at 13:40
   • Svara

   Hahaha, helst äter jag bara också, utan närmare eftertanke. Men ibland poppar det upp konstiga tankar… 😀

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.