Sugar snap peas

Sugar snap peas, en grövre variant av sockerärtor, är så himla gott! Men tyvärr en av de få saker som är för dyra för att käka till vardags – 20 spänn för 150 gram till och med på billiga stormarknaden. Jag hamnade i himlen en kort sekund när vi var på Martin Olsson storcash häromdagen, och jag gick därifrån med 2,5 kilo frysta dylika för 77 kronor!

sugar snap peas, sockerärtor, grön böna

Ett riktigt kap alltså. Så här god (fast det vet väl inte ni) blev middagen i går, med dessa läckerheter inblandade. Sås på bland annat underbar skinka från Vindelns rökeri, och självklart en rejäl dos parmesan på toppen.

pasta, sugar snap peas, bacon, parmesan

Det är lätt att laga god mat när man har lyxiga råvaror. Och fort går det! Sugar snap peas är en av mina absoluta favoritgrönsaker. Vilken är din?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/sugar-snap-peas/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tatianamars 13, 2012 kl. 12:40
  • Svara

  Men visst är väl Vindelrökt skinka bara så gott! Vi hade med oss en skinkbit hem. Jag gillar de tunnare varianten på sugersnaps. Åsså gillar jag zucchini . Blir goda gratänger med tomat och ost, strimlad i långa strånkar om man är kolhydratskrämd ( inte jag dårå ) , tunna skivor i sallad mm . Sen så gillar jag paprika 🙂

   • mars 13, 2012 kl. 12:57
   • Svara

   Alltså, jag dreglar nästan bara jag tänker på skinkan! Hahaha! Åh zucchinigratäng, det är gott! Jag och paprika har ett stormigt förhållande. Ibland är vi bästa vänner, ibland hatar vi varandra. 🙁

  • Christinamars 13, 2012 kl. 13:22
  • Svara

  Åh, så svårt att välja! Jag gillar nog nästan alla bara jag får tag på bre ’grejer’.

   • mars 13, 2012 kl. 13:38
   • Svara

   Även brysselkål och beska salladsblad?! 😮

  • Christinamars 13, 2012 kl. 18:44
  • Svara

  Ja-a-da! Brysselkål till kött, sås och potatis plus vinbärsgelé – de’ e’ gött de’!
  Fast nu får jag väl byta ut det röda köttet mot – duger det med kalv? 🙂

   • mars 13, 2012 kl. 19:01
   • Svara

   Där ser man! Du, jag vet inte om kalv räknas som vitt kött faktiskt, men gott är det!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.