Tid på apotek

Varför tar det alltid sådan tid att få ut saker på recept från apoteket? Häromdagen var jag inne på Scheele, för de har det mesta utan att behöva beställa. Jag hade ändå tur, det var bara tre nummer före mig. Jag lämnade in recepten och blev ombedd att vänta. Och vänta gjorde jag.

Vänta, titta på klockan

Det tog en halvtimme innan någon hade plockat fram läkemedlet. När jag gick därifrån var det 15-20 personer i kö. Det räcker med att en person är krånglig, för att det ska ta tid. Att någon inte fattar att apotekspersonalen inte kan byta ut det läkaren har föreskrivit (och det händer OFTA), eller folk som tror att de har recept men i själva verket redan har tagit ut allt. Det är ju inte direkt gott om kassor för medicin på recept på apoteken, till att börja med.

Jag hör ju till en av dem som är på apotek ofta, och ibland kan man få vänta en halvtimme innan man ens får komma till kassan, även om det bara är en före. Helt sjukt, i vilken annan affär som helst sätter de in en extra kassör, men inte på apoteket där jag bor. Folk fattar inte heller när ett nej är ett nej, och att det inte är apotekspersonalens problem om läkaren har gjort fel. Det tar åtminstone en timme om man kommer runt lunch, på i stort sett vilket apotek som helst. Sen finns det man ska ha aldrig ändå. Sjuuuukt dåligt.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/tid-pa-apotek/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Tack så mycket! Oj, låter inte som någon bra dag på apoteket för dig. Ibland är det inte kul där fast det borde gå relativt smidigt tycker man.

   • on mars 3, 2012 at 21:13
   • Svara

   Haha, nej det var en riktigt dålig dag! Det kan vara två kassor, två i kön och ändå ta en halvtimme. Sjukt!

 2. Det luktar ägg och bacon ifrån köket och jag sitter kvar i sängen och dricker mitt morgon te. vad sysslar du med en morgon som denna? 🙂 kram!

   • on mars 4, 2012 at 09:41
   • Svara

   Mm! Försöker få håret på plats…

 3. Jobbigt och irriterande! Att saker och ting inte finns, som typ basmediciner som insulin, är skitirriterande! 🙁

   • on mars 4, 2012 at 15:13
   • Svara

   Väldigt irriterande! Särskilt på stora apotek, och när det är bråttom…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: